arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft?
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft

Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft?

Als een ding duidelijk is geworden dit jaar, dan is het dat het leven veel duurder is geworden. De inflatiecijfers zijn hoger dan ooit tevoren en de oorlog in Oekraïne zorgt ervoor dat de energieprijzen omhoog gaan. Het einde van deze prijsstijgingen zijn ook nog lang niet in zicht, maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt besparen. Integendeel. Veel Nederlanders weten niet dat zij vaak meer voor hun energie betalen dan nodig is. Als je dus even kijkt naar waar voor jou een betere deal te vinden is, kun je al snel geld besparen. Veel moeite hoeft dit vergelijken niet te kosten, want je kunt gebruikmaken van handige vergelijkingssites die jou veruit de beste deals kunnen presenteren.

Wat kan het energie vergelijken jou opleveren?

Vroeger sloten mensen vaak voor vele jaren een energiecontract af en vervolgens keken zij niet meer naar deze deal om. Daardoor betalen veel mensen ongemerkt veel meer voor hun energie dan nodig is. Als je je energie vergelijken gaat, zal je zien dat je altijd wel ergens een betere deal kunt vinden dan je huidige. Mocht je vervolgens willen overstappen, dan is dat een fluitje van een cent, omdat de vergelijkingssite al dit werk voor je kan doen. Zo heb jij er niet veel omkijken naar en kun je toch al heel snel beginnen met besparen. Kijk daarom vandaag nog even of jij ook niet veel te veel betaalt voor jouw energie.

Ga je verhuizen? Check dan zeker je energiecontract!

Als je gaat verhuizen, dan is het vrijwel zeker dat je energieverbruik gaat veranderen. Dit is hét moment om je energie vergelijken te gaan omdat je nieuwe omstandigheden misschien heel duur uit kunnen vallen onder je huidige contract. Kijk daarom even op de vergelijkingssite om te zien waar jij een scherpe deal kunt sluiten. Vul in wat je verbruik was,      uit hoeveel personen je gezin bestaat en wat je postcode is. Vervolgens krijg je te zien welke leverancier voor jou de beste aanbieding heeft.

Heb je ook zonnepanelen op je dak liggen?

Heb je ook zonnepanelen op je dak liggen

Op veel woningen in Nederland liggen zonnepanelen. Dat heeft ook gevolgen voor je energiecontract. Je produceert zelf namelijk een groot deel van je elektriciteit en je levert je overschot aan stroom af aan het netwerk. Dit zogenaamde ‘salderen’ kan je ook geld opleveren. Iedere energieleverancier biedt andere tarieven voor het geleverde stroom, dus kijk even waar jij het meeste kan ontvangen. Uiteraard is dit ook te onderzoeken op de vergelijkingssites voor energieleveranciers. Zij bedingen altijd de beste deals voor hun bezoekers en dat kan heel mooie besparingen voor jou opleveren.


Reageer

Lees ook:

Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het! >
Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het! >
Wat te doen als je cv ketel aan vervanging toe is? >
De voordelen van vinyl in je vloer >
Welke kosten komen er kijken bij het egaliseren van je vloer? >
Schilder je eigen meesterwerk: 3 tips om je eigen schilderij te maken >
4 tips voor je begint aan het verbouwen van een badkamer >
Meer comfort op zonnige dagen met screens >
Waarom worden klusjes uitgesteld in het huis? >
5 tips voor je thuiskantoor >
Knap roestig tuingereedschap op met deze tips >
Effectieve waterontharder aanschaffen >
Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Wat te doen als een oudere valt? >
Zorg voor een mooi geheel met verlichting >

Terug naar overzicht >>