arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet

Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet

Glas en spiegels kunnen een grote rol spelen in je woning. Het kan een bepaalde sfeer creëren en de ruimte groter aan laten voelen. Je kunt ook de lichtinval verbeteren door glas te plaatsen in plaats van een muur. Ga je verhuizen of verbouwen en weet je niet goed hoe je glas kunt plaatsen in jouw woning? Wij geven je voorbeelden en tips zodat jij het meeste uit jouw huis kunt halen. Dus wil je een lichter en sfeervoller huis? Lees dan dit artikel.

Gebruik van spiegels

Een goede spiegel is onmisbaar in je woning. Naast dat je jezelf kunt bekijken, hebben spiegels ook andere voordelen. De ruimte oogt namelijk niet alleen groter, het licht wordt ook nog eens weerkaatst. Hierdoor worden plekken die geen direct zonlicht krijgen toch verlicht. Je kunt voor jouw woning een spiegel op maat laten maken, zodat deze perfect past in jouw kamer. Denk hierbij aan een grote spiegel aan de wand, of meerdere ronde spiegels verdeeld over de muur. Je kunt spelen met het aantal spiegels en verschillende vormen. 

Er kan gekozen worden tussen verschillende maten en diktes. Wanneer een spiegel slechts één vierkante meter of kleiner is, zal vier millimeter dikte voldoende zijn. Bij een spiegel tussen de één en drie vierkante meter, wordt er een dikte van zes millimeter geadviseerd. Wil je echt uitpakken met een maat groter? Ga dan voor een spiegel van acht millimeter dik.

Kies voor veilig glas

Kies voor veilig glas

Wanneer je meer elementen van glas in je huis wilt, is het verstandig om te kiezen voor gehard glas. Dit is veiligheidsglas dat door de manier van produceren extreem hard is, waardoor het nauwelijks breekt. Wanneer het toch breek, zal het in kleine stukken breken zodat je geen diepe sneeën krijgt. Dit type glas is ongeveer vijf keer zo sterk als normaal glas. Perfect voor een glazen wand of deur dus. Misschien kan er wel een wand vervangen worden, zodat de ruimte een stuk lichter wordt.

Kortom, glas en spiegels zijn een goede toevoeging in jouw woning. Creëer meer licht en ruimte door glas en spiegels te plaatsen. Laat de ruimte groter ogen, door muren te vervangen door glas. Kies hierbij voor gehard glas, zodat het niet makkelijk breekt en veiliger is. Wanneer het een dragende muur is, kies dan voor spiegels. Creëer een bepaalde sfeer, bijvoorbeeld met glazen deuren. Met op maat gemaakte glazen en spiegels zijn de mogelijkheden eindeloos!


Reageer

Lees ook:

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Slaap jij wel goed? >
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kan je duurzamer leven >
3 tips voor het kopen van een traplift >
Verkoeling zoeken >

Terug naar overzicht >>