arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

Is het inmiddels tijd voor een nieuwe vloer in de woning? Dat kan nog een best lastige keuze zijn. Het aanbod op het gebied van vloeren is in deze tijd best wel groot. Om die reden kan je hieronder een aantal zaken lezen die belangrijk zijn als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken voor in jouw woning. Lees dus vooral hieronder verder als je hier meer over wilt weten.

Geschikte soort

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Dit betekent dat je wel een vloer moet uitzoeken die helemaal geschikt is voor jouw woning. Veel mensen kiezen voor laminaat, omdat deze makkelijk te plaatsen is. Over het algemeen is deze soort vloer ook niet heel prijzig en dit maakt het zo aantrekkelijk.

Als je vloerverwarming zou willen, dan is een pvc-vloer een goede optie. Daarnaast kan je deze vloer vrijwel in elke ruimte plaatsen en hoef je de vloer niet heel erg te onderhouden. Ben je meer op zoek naar een vloer die past bij de moderne stijl in jouw woning? Kies dan voor een gietvloer die je makkelijk kan schoonmaken. Daarnaast is het mogelijk om een andere vloer te plaatsen als je de gietvloer zat bent.

Mooie kleur

Ongeacht de soort vloer die je kiest, krijg je te maken met de keuze voor een kleur. De ene soort vloer heeft wat meer mogelijkheden dan een andere soort vloer. Om te bepalen welke kleur het beste past bij jouw woning, is het verstandig om te kijken naar de kleuren van het interieur. Die kleuren kunnen jou al redelijk op weg helpen.

Heb je veel meubels met een bepaalde houtsoort? Dan is het belangrijk dat de vloer niet botst met die houtsoort. Zijn vrijwel alle meubels zwart of wit? Dan kan je altijd voor een laminaat vloer kiezen of juist voor een gietvloer. Als je er zelf niet uitkomt, kan je altijd om advies vragen bij mensen in jouw omgeving.

Professioneel leggen

Professioneel leggen

Je kan een vloer zelf leggen, maar je kan ook een professional inschakelen. Een laminaat vloer is bijvoorbeeld redelijk eenvoudig om te plaatsen, maar een gietvloer kan beter door een ervaren vakman worden geplaatst. In het overzicht kosten zoofy kan je een beter beeld krijgen van de kosten.

Het is in ieder geval afhankelijk van de soort vloer wat de kosten voor een vakman zijn. Kosten pvc vloer leggen worden namelijk op een andere manier berekend dan de kosten voor een gietvloer. Het voordeel van een vakman is in ieder geval dat het op een professionele manier wordt gelegd en dat jij er zelf geen tijd en moeite in hoeft te stoppen.


Reageer

Lees ook:

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Slaap jij wel goed? >
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat? >

Terug naar overzicht >>