arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » De ideale werkplek; zo maak je die
De ideale werkplek; zo maak je die

De ideale werkplek; zo maak je die

Als je nog geen thuiswerkplek hebt gevonden in huis, wat ben je dan aan het doen? We werken al bijna twee jaar standaard thuis en de kans is groot dat veel bedrijven deze werkwijze door gaan zetten in de toekomst. Mocht je dus nog hopen dat alles terug zal draaien, dan is het wellicht tijd om snel uit die droom te komen en een thuiswerkplek te installeren. We geven je graag wat ideeën over hoe de ideale werkplek eruit ziet, zodat je direct aan de slag kunt.

Voldoende (dag)licht

Laten we beginnen met voldoende licht. Er zijn maar weinig mensen die ervan houden om in het donker te werken. Dit kun je in eerste instantie regelen door genoeg lampen in de ruimte te plaatsen, die je het liefst nog een beetje kunt dimmen. Zo kun je in de ochtend nog rustig opstarten, maar kan het licht wat feller als jij ook wat productiever moet zijn. Daarnaast is de juiste raambekleding een goede toevoeging, zoals plisse gordijnen. Deze geven je precies genoeg daglicht, houden het zonlicht van je scherm en zorgen direct voor minder pottenkijkers. Je kunt plisse gordijnen op maat bestellen, zodat ze goed passen bij jouw kantoorruimte.

Een comfortabele setting

Een comfortabele setting

Vervolgens is een comfortabele setting een belangrijk onderdeel van de ideale werkplek. Zorg ervoor dat je een goed en stevig bureau hebt en een bureaustoel die hier goed bij aansluit. Als je echt voor luxe wilt gaan, kun je nog een sta-zitbureau scoren. Hiermee kun je gemakkelijk afwisselen en het is nog beter voor je lichaam ook. Daarnaast mag je de boel best een beetje gezellig aankleden. Denk aan een leuke kamerplant, een fijne geurkaars en misschien wat mooie schilderijen aan de muur. Je brengt hier een groot gedeelte van je dag door, dus dan mag het er ook wel een beetje sfeervol uitzien.

Weinig afleiding

De ideale werkplek is een ruimte waar je weinig afleiding hebt. Als je alleen woont of alleen met je partner kun je de werkplek in de woonkamer zetten, maar dit gaat helaas wat minder makkelijk als je kinderen hebt. Daarnaast is een clean desk policy net zo effectief thuis als op kantoor, dus ruim je bureau regelmatig op. Al die troep zorgt alleen maar voor extra prikkels, waardoor je niet effectief aan de slag kunt.


Reageer

Lees ook:

Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >
Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning >
Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
5 voordelen van een halfslag trap >
Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap? >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >

Terug naar overzicht >>