arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Klassiek » Binnenkijken bij Geertjan en Lize in Nunspeet

Binnenkijken

bij Geertjan en Lize

Bijzonder wonen in een rietgedekte villa

Er hangt een bijzondere sfeer in de rietgedekte villa van Geertjan en Lize. De sfeer van ingetogen kleuren,  stoere meubels en rijke stoffen. Een duidelijker handtekening kon Edwin niet zetten. De interieurstylist begeleidde de omvangrijke renovatie van de woning. “Materialen zijn belangrijk in een interieur. Pure en duurzame materialen, daar maak ik gebruik van. Kijk hier bijvoorbeeld naar de massief eiken planken op de vloer, de zware linnen meubelstoffen en het dikke betonnen aanrechtblad. Qua interieur maak ik graag een mix van oud en nieuw, van klassiek en eigentijds.”

Kleuradvies

Dat is de stijl die ook te zien is in de winkel van Chapeau Interieur in Nunspeet. Geertjan en Lize voelden zich aangesproken door deze stijl en betrokken Edwin bij hun plannen. “Dit was vroeger een vakantiewoning voor directieleden van verffabriek ‘De Veluwe’”, vertelt Geertjan, terwijl hij een zwart/wit foto uit lang vervlogen dagen laat zien. “Edwin  gaf allereerst advies over de kleuren van het schilderwerk.  De volledige buitengevel kreeg een andere kleur, evenals het houtwerk. Het werd een gewaagde combinatie, maar middels fotosimulatie kregen wij vooraf al een perfect beeld van het eindresultaat en durfden wij deze keuze te maken”, legt Geertjan uit. “Voor het interieur werd gekozen voor een combinatie van matte muurverven en kalkverf. Vervolgens adviseerde Edwin over de meubels, vloeren, verlichting en het sanitair. Hij heeft precies de sfeer gerealiseerd die wij voor ogen hadden.”

Bijzondere materialen

Chapeau Interieur bedacht niet alleen hoe het moest, maar realiseerde het ook. Toen de uitgangspunten voor de keuken helder waren, was het Arjan Lodder Keukens die een schitterende keuken maakte. Hoogglans zwart geschilderd, met een betonnen werkblad en een strak gestuukte schouw. De sanitaire ruimten zijn niet minder opvallend. Zo kozen Geertjan en Lize voor een compleet zwarte toiletruimte. Zwart glasmozaïek op de wanden en zelfs zwart sanitair. “De badkamer is ook bijzonder geworden”, zegt Edwin terwijl hij de deur opent. “Speciaal stucwerk op de wanden en een kunststof gietvloer geven een stoere, no-nonsense uitstraling aan deze ruimte. Een prachtig vrijstaand bad en exclusieve kranen maken de sfeer compleet. Een heel andere stijl dan in de slaapkamer met het Gervasoni bed en de zwarte houten vloer. De ene ruimte is licht en stoer, de andere warm en speels. Maar het hele interieur is puur en robuust. Dat is de rode draad.”

Lange winteravonden

Aan alle details werd gedacht. Hoge plinten, sobere paneeldeuren, handgesmede deurgrepen, retro schakelmateriaal, bijzondere objecten, 19e eeuwse spiegels en hedendaags design. “Edwin heeft er een fantastisch huis van gemaakt”, knikt Geertjan. “Wij hadden veel ideeën, maar hij heeft ons geholpen keuzes te maken en de harmonie bewaard. Laat maar komen die winter, met de lange avonden bij de haard….”


Reageer

Lees ook:

Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Annabelle en Peter in Huizen >
Binnenkijken bij Marie-Louise en Pascal >
Binnenkijken bij Mieke en Bart in Blaricum >
Binnenkijken bij Kok Interieurs in Putten >
Binnenkijken bij Liesbeth en Wilco in Epe >
Binnenkijken bij Dorien in Uddel >
Binnenkijken bij Ellen en Karel in Mijdrecht >
Binnenkijken bij Cherny en Engel in Linschoten >

Terug naar overzicht >>