arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Sandra op de Veluwe

Binnenkijken

bij Sandra

Dit is wat we wilden: landelijk wonen

De Horsthoeve is een authentieke Veluwse boerderij. De boer die hier in 1907 zijn koeien molk, kon niet denken dat Paul en Sandra ooit zijn boerderij zouden bewonen. En Paul en Sandra konden dat eerst ook niet vermoeden. Totdat ze tijdens een landelijke rit – onderdeel van hun huizenjacht – op De Horsthoeve stuitten. Ze waren op slag verliefd. Op de buurt, op het bakhuisje en natuurlijk op de boerderij met zijn heerd, kelder en opkamer.

Wonen in het bakhuisje

“Het bakhuisje kwam goed van pas”, vertelt Sandra. “We hebben de boerderij namelijk grondig verbouwd. De muren werden gestuukt, er kwam een nieuwe vloer in, balken werden behandeld tegen houtworm en boktor, eigenlijk is de boerderij compleet vernieuwd van binnen. Tijdens de verbouwing hebben we in het bakhuisje gewoond. Eerst met z’n tweeën, Paul en ik samen, later met z’n vijven. Nu logeert er wel eens familie. Het bakhuisje hoort er helemaal bij.”

Kerst in de heerd

De historie van het huis is zichtbaar en voelbaar. De reusachtige gebinten, met hun grillige vormen, staan fier overeind. Ook de sporen van rondhout zijn in het zicht gebleven. De heerd is in oude stijl gebleven. Dit was vroeger een deftige kamer. De rouw- en trouwkamer. Het woord herinnert nog aan de haard die vroeger centraal stond in deze kamers. Voor Paul en Sandra is het een eetkamer. “In 2004 vierden we hier onze eerste Kerst op de Veluwe”, vertelt Sandra. Zij en Paul komen uit ’t Gooi. Die eerste kerst hebben ze altijd onthouden. “De heerd was warm gestookt en helemaal ingericht in kerstsfeer. De deur naar de woonkamer hadden we gesloten, omdat we daar nog aan het verbouwen waren. Een sfeervol begin van ons woonplezier in deze Veluwse boerderij!”

Tussen modern en antiek

In de woonkamer wordt de stijl van Paul en Sandra duidelijk. Een landelijke stijl, met nostalgische én chique elementen. De fonkelende kroonluchter met zijn glasparels is ronduit exclusief. De kasteelschouw, de plavuizen, een oud tafeltje met een grote vaaslamp: ze ogen authentiek en doorleefd. Die mix houdt het interieur spannend. De bewoners zijn Chapeau Interieur dan ook dankbaar voor de goede adviezen. “Inrichten lijkt heel gemakkelijk, maar voor ons kwam Chapeau Interieur net op tijd”, zegt Sandra. “Edwin en Rianne Poot lieten aan de hand van moodboards zien welke sfeer ze voor ogen hadden. Daarin kwam de mix van modern en antiek al terug. Ze leverden de meeste meubelstukken, zoals de tweezitters, de sofa, de salontafel, de fauteuils en de hocker. Meubilair van Interiors DMF. Het handgemaakte karpet is van Nash Andréa.”

Gietijzeren fornuis

De keuken ademt dezelfde sfeer. De sfeer van De Horsthoeve. Monumentaal, stoer en landelijk. Gestuukte wanden en ruw eikenhout vormen een mooie combinatie. Onder de schouw staat een robuust gietijzeren fornuis. In het midden van de keuken is een koffie- en espressohoek. De espressomachine tikten Paul en Sandra in Italië op de kop.

Vakantiegevoel

Onder de hoge kap, met zijn kenmerkende wolfseind, slapen Paul en Sandra. Ook hier zetten natureltinten de toon. De warme grijstinten passen wonderwel bij het oude eikenhout. Het licht valt er rijkelijk naar binnen. Nee, over ruimte, licht en luxe hebben de bewoners niet te klagen. Op de bovenverdieping realiseerden ze ook een mooie badkamer. Opvallend is het mozaïekbehang, waarbij Chapeau Interieurs passende wandlampjes vond. Het badkamermeubel werd op maat gemaakt voor Paul en Sandra. “We genieten van het leven in De Horsthoeve”, zegt Sandra. “Landelijk wonen voelt als vakantie…”


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >

Terug naar overzicht >>