arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Klassiek » Binnenkijken bij Cherny en Engel in Linschoten

Binnenkijken

bij Cherny en Engel

Wonen in een oude boerderij

’t Is een heerlijke winterdag als we het huis van Cherny en Engel bezoeken en op het erf enthousiast worden begroet door de buldogs Mats en Guusje. Aan de voordeur hangt een prachtige krans, op de grond brandt een groot windlicht  en eenmaal binnen worden we ondergedompeld in een heerlijke, warme decembersfeer. “Ik ben echt een zomermens maar ik vind het herfst- en winterseizoen mooier. En is ons huis normaal gesproken rustig en sober ingericht, met kerst pak ik uit. Dan mag het allemaal veel overdadiger,” aldus Cherny.

Gedekte tafel

Cherny gaat ons voor naar de riante woonkeuken, waar de tafel is gedekt voor een familiediner. “Een ander voordeel van deze periode, is dat we veel mensen over de vloer krijgen. Familie voor een kerstdiner en vrienden voor zo’n echt ‘Wham-Last Chrismas’ feestje.” Blikvanger in de keuken is de grote, zwarte kast waarin Cherny haar serviezen bewaart. “Ik ben gek op serviesgoed en heb een kast vol borden, schalen en kommen. Heerlijk om de tafel daarmee mooi aan te kleden. Dit servies komt uit Berlijn. Ik heb de fabriek bezocht waar het wordt gemaakt. Fascinerend om te zien dat de gaatjes in de borden er met de hand in worden aangebracht. Dat maakt zo’n servies direct bijzonder.”

Dierbaren rond de tafel

Rond de teakhouten tafel worden sowieso heel wat gezellige uurtjes door gebracht. “Ik vind het heerlijk om uitgebreid te koken met verse seizoensproducten van de boeren uit de omgeving. En Engel schuift graag aan. Lekker eten met aan tafel zijn dierbaren.” De keuken is elf jaar geleden op maat gemaakt en voorzien van een marmeren blad. Cherny vertelt: “Ik wil de deurtjes ooit een keer vervangen door oude, eiken exemplaren. Maar alles op z’n tijd, want we hebben net een nieuwe badkamer.”

Oud tegelbureau

Cherny vertelt dat de boerderij pas elf jaar oud is. Toch lijkt hij er altijd decennia te staan. “Toen Engel de boerderij kocht, had hij het plan hem volledig te renoveren. Maar het pand was in zo’n slechte staat, dat de aannemer adviseerde hem met de grond gelijk te maken en met oog voor detail en een veel praktischere indeling weer op te bouwen. Het enige dat nog rest uit de oude boerderij is het tegeltableau boven het fornuis.”

Veel groen

Basic, stoer en een mix van natuurlijke, nieuwe & oude materialen, dat is de stijl van Cherny. Het kleurgebruik zorgt dat het geheel een oorspronkelijke maar ook eigentijdse uitstraling heeft. Cherny, die vanuit de showroom achter de boerderij By Cherny runt, vertelt: “Ik schuif veel met het interieur. Er is ook zo veel moois op de markt en ons huis is ook het verlengstuk van de showroom. Een paar keer per jaar organiseer ik open dagen en dan staat ons huis ook open voor bezoek.” Haar smaak is de afgelopen jaren stukje bij beetje veranderd. “Wat minder landelijk en wat meer richting sober. Maar wel met een luxe uitstraling. En de finishing touch zit in de bloemen en planten. Een huis zonder groen is voor mij te steriel.”

Oude, zilveren ballen

Waar we ook kijken, overal zijn sfeerhoekjes gecreëerd. Met potten vol mos, takjes met bessen uit de tuin en grof hout. We missen alleen de kerstboom. “Klopt, die hebben we niet ieder jaar. De ene keer heb ik meer behoefte aan een boom dan de andere keer. Dan vind ik het gewoon te vol worden en zet ik liever een hele grote pot neer met een paar grove takken waarin ik dan oude, zilveren ballen hang.”

Sisal op de schouw

In de riante woonkamer, die aan de voorkant over de breedte van de boerderij is gesitueerd, heeft Cherny de Belgische schouw voorzien van sisalbehang. Een klein accent met een groots effect. “Je hoeft niet je hele interieur te vernieuwen om iets speciaals te laten ontstaan. Binnenkort krijgen we kurkbehang van Elitis in de keuken. Je zult zien, dan lijkt het alsof de hele keuken nieuw is. Vaak heeft een eenvoudige ingreep al een speciaal effect.”

Dierbaar houten paard

In de hal valt ons oog op de aparte spiegels. Diverse ronde exemplaren in verschillende afmetingen sieren de muur. Daar tegenover staat een prachtig, houten paard. “Ik ben aan sommige spullen enorm gehecht, dat paard is er een van. Wij zijn niet erg gevoelig voor trends. Hippe dingen, zoals de hartjes die je nu zo veel ziet, zijn niet aan ons besteed. Interieurtrends die met een half jaar weer uit zijn, zul je hier niet aantreffen.”

Advies op maat

We besluiten even naar buiten te lopen voor een rondje op het erf. Diverse oude stallen zijn donkergrijs geverfd. In een is By Cherny gevestigd. Cherny vertelt: “Ik had een interieurwinkel in Woerden. Erg leuk maar ook enorm tijdrovend. Toen we hier gingen wonen besloot ik te stoppen met de winkel en mij op interieuradviezen op maat te richten. Ons huis, de tuin, de showroom, eigenlijk is alles een grote toonkamer. Ik adviseer mensen en help ze hun interieurdromen en -wensen waar te maken. Ik neem mijn klanten mee langs de mooiste adressen in Nederland en België. Ik adviseer ze zonder ze mijn smaak op te dringen. Het is dus echt hun interieur, waarbij ik geholpen heb het samen te stellen.”

Potkachel in de vrieskou

Als je zo mooi woont, heb je waarschijnlijk niets meer te wensen…Een lachende Cherny besluit: “Een veranda bij het zwembad zodat we er tot ver in het seizoen kunnen zitten en een mooie, authentieke schuur, waarvan het bovenste deel open is. Daar dan een paar heerlijk stoelen, kaarsen en een potkachel. Een flink pak sneeuw, vrieskou, hout in de kachel, een goed glas wijn en genieten van het uitzicht en elkaar!” En terwijl wij de oprijlaan afrijden, het hek zich achter ons sluit en we de witte eenden nog even bewonderen, zien we dat plaatje al helemaal voor ons…”


Reageer

Lees ook:

Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Annabelle en Peter in Huizen >
Binnenkijken bij Marie-Louise en Pascal >
Binnenkijken bij Mieke en Bart in Blaricum >
Binnenkijken bij Kok Interieurs in Putten >
Binnenkijken bij Liesbeth en Wilco in Epe >
Binnenkijken bij Dorien in Uddel >
Binnenkijken bij Geertjan en Lize in Nunspeet >
Binnenkijken bij Ellen en Karel in Mijdrecht >

Terug naar overzicht >>