arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Klassiek » Binnenkijken bij Dorien in Uddel

Binnenkijken

bij Dorien

Zelf een huis bouwen

Ze kan er van genieten: onderuit in de zwarte luie fauteuil naast de haard, met een woontijdschrift onder handbereik. Want Dorien van Asselt leest niet alleen de Woonstijl, maar op z’n tijd ook een Wonen Landelijke Stijl of een Seasons. “Niet alles vind ik mooi”, zegt Dorien. En tja, dat is een kwestie van smaak. “We wonen hier nu ruim zes jaar. Kort na het trouwen zijn we hier gaan wonen. Dit was grond van mijn opa. Groot genoeg voor een twee-onder-een-kapwoning. André mijn man heeft het huis zelf gebouwd.”

Antieke linnenkast

Een erker aan de voorkant en ramen met houten roeden laten de hand van de vakman zien. Een smeedijzeren hek, groen geschilderde luiken en een royale buitenlamp geven de nieuwbouwwoning extra allure. Ze hebben smaak en dat is binnen ook te zien. “Het meeste hebben we nieuw gekocht, bij mijn zwager. Hij heeft interieurwinkel Het Woonhuis in Elspeet; bij hem hebben we alles uitgezocht. Tenminste, het meeste. Die antieke kast daar heb ik bij een antiekhandel gekocht. Het is een oude linnenkast. Vroeger zaten er roeden in, nu legplanken. Het is geen familiestuk: we vonden ‘m gewoon mooi.”

Bij de haard

En zo deden Dorien en André wel meer ideeën op. Dorien stuitte ergens anders op een zwarte schouw, gemaakt van Belgisch hardsteen. Tussen het hardsteen is de vuurplaats te zien met de zwartgeblakerde stenen rond het asrooster. “In de winter hebben we de haard vaak aan. Vooral in het weekend, als André thuis is. Zo’n haard aansteken is toch echt mannenwerk… Op een avond in oktober, toen het buiten guur was, hebben we de haard voor het eerst weer aangestoken.”

Boretti

De houten vloer, de twee leren kuipstoeltjes in de erker, de zwarte poefen ernaast, de rieten manden waar het speelgoed van de kinderen in wordt opgeruimd, de lamp met de grote zilveren voet op de schouw: ze brengen sfeer in dit huis. De royale eetkeuken is niet minder gezellig. “Een neef van André heeft de keuken gemaakt”, vertelt Dorien. “Er ligt een werkblad op van Belgisch hardsteen. Onder de schouw staat een Boretti. Het is een handgemaakte keuken. Niet dat ik zo vaak aan uitgebreid aan het kokkerellen ben, maar het is een mooi en fijn fornuis.”

Rustige straat

André en Dorien zijn allebei aan de rand van Uddel opgegroeid. Ze verwachtten dat ze flink zouden moeten wennen. Maar dat viel mee. De Harderwijkerweg is een gezellige leefbare straat. “Het is hier heel prettig wonen, ook voor de kinderen. Nu we een ander huis gekocht hebben aan de rand van het dorp, staat het te koop. Maar we wonen hier met veel plezier. Wat dát betreft, hoeven we niet weg…”


Reageer

Lees ook:

Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Annabelle en Peter in Huizen >
Binnenkijken bij Marie-Louise en Pascal >
Binnenkijken bij Mieke en Bart in Blaricum >
Binnenkijken bij Kok Interieurs in Putten >
Binnenkijken bij Liesbeth en Wilco in Epe >
Binnenkijken bij Geertjan en Lize in Nunspeet >
Binnenkijken bij Ellen en Karel in Mijdrecht >
Binnenkijken bij Cherny en Engel in Linschoten >

Terug naar overzicht >>