arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Klassiek » Binnenkijken bij Ellen en Karel in Mijdrecht

Binnenkijken

bij Ellen en Karel

Wonen in een landelijke sfeer

“Het huis was destijds perfect afgewerkt en voorzien van roedeverdeelde ramen, een slootje aan de voorzijde en de door mij zo gekoesterde rieten kap,” vertelt Ellen in haar gezellige woonkeuken. Er hoefde dus niet veel aan het huis te gebeuren. “De tuin, dat was een groot grasveld, hebben we opnieuw aangelegd en er zijn boven kamers gemaakt voor onze dochter en zoon. En na een tijdje hebben we de houten vloer vervangen door tegels. Veel mensen verklaarden ons voor gek, een massief houten vloer uit een huis slopen. Maar je zag er alles op; ik bleef aan het poetsen en bovendien, ik heb niets met houten vloeren.” De vloer was zeer vakkundig, muurvast gelegd. “Er moest een professioneel bedrijf aan te pas komen om hem te verwijderen. Wat een bende, vreselijk! We waren net goed en wel gesetteld, zaten we weer in de rommel.”

Geen kitsch of bling-bling

De indeling van het huis staat min of meer vast, vertelt Ellen. Soms zet ze de meubels anders neer, maar dat voelt dan toch niet goed. “Maar sfeer creëren, de puntjes op de i zetten, daar kan ik eindeloos mee bezig zijn. Gelukkig vindt het hele gezin het leuk, want ik drijf soms wel door hoor. Dan lig ik in bed en bedenk ik dat een bepaald hoekje anders moet. Vervolgens ga ik dan maar naar beneden om het gelijk te veranderen, anders slaap ik niet meer. Ik verander het interieur ook zodra het seizoen verandert. Nu, in de herfst, zet ik manden met walnoten en kastanjes neer die ik bij de boer aan de overkant mag rapen; er branden de hele dag volop kaarsen en ik hang ik de mooiste herfstkransen op. Met Kerst pak ik echt uit. Dan haal ik ons kerstservies te voorschijn en de kerstkussens voor in de bank. De oude kerstbakvormen komen uit de kast, ik versier de trapleuning en we kopen ieder jaar een grote boom voor in de erker. Alles is in zwart-wit tinten, want ik houd niet van kitsch of bling-bling. Mijn stijl is landelijk, maar niet boers. Een beetje Engelse chique, met oude hoeden en hoedendozen, tassen, boorden en oud keukengerei. Voor dat laatste slaag ik altijd heel goed bij De Woelmuis in Baambrugge. Een heerlijke winkel als je van antiek en brocante houdt.”

Bibliotheekkast met trapje

Met het inrichten van haar huis werd Ellen regelmatig geholpen door de eigenaresse van De Gouden Handen in Dreumel. “Ik heb haar bijvoorbeeld de vrije hand gegeven met het inrichten van onze slaapkamer. Ik had verteld wat ik wel en niet mooi vond en zij is daar op gaan voortborduren. Ook onze eettafel met hardstenen blad komt uit haar winkel en de kroonluchter erboven. En zij heeft de bibliotheekkast in de hoek van de kamer laten maken. Ik wilde altijd al graag zo’n kast met een trappetje maar kon er nergens een vinden die tegen die korte wand paste. Deze is op maat gemaakt en sluit naadloos aan bij de rest van ons interieur.”

Plofbank

De keuken zat al in het huis bij aankoop. En dacht Ellen in eerste instantie dat die nog wel eens vervangen zou worden door een landelijk exemplaar, nu is ze blij met deze strakke uitvoering. “Met paneeldeuren zou het allemaal te tuttelig worden en met zo’n strakke keuken kan ik helemaal los gaan met de accessoires.” Het gezin heeft inmiddels de vijfde bank staan. “Deze hebben we nu een jaar en eigenlijk zou ik wel wat anders willen. Maar de kinderen vinden het zo’n heerlijke plof- en ligbank, dus tja, wat doe je dan? Ik had eerder zo’n Chesterfieldbank, maar die staat nu bij Karel op de zaak. Hij ziet er leuk uit, maar zat helemaal niet lekker!”

Gezellige buitenbeurzen

Ellen vertelt dat ze het wel eens jammer vindt dat veel winkels allemaal hetzelfde verkopen. “Of dat we zo blijven hangen in die hartjestrend. Op een gegeven moment ken ik het wel. Ik kom graag in kleinere winkels, waar de eigenaar nog zelf op zoek gaat naar mooie vondsten. Zoals de Koektrommel in Huizen. En ken je het dorp Lage Vuursche? Daar wandelen we regelmatig in de bossen, daarna eten we een pannenkoek in het dorp en daar zit ook Antiek & Interieur Lage Vuursche. Een erg leuke winkel, waar we onze grijze fauteuils hebben gekocht. Inmiddels hebben we er ook nieuwe eetkamerstoelen besteld.” Ellen is ook een fervent bezoekster van fairs. “Die loop ik allemaal af. Maar ook daar zie je veel van hetzelfde hoor. Heel soms zitten er bijzondere standhouders bij. Weet je wat een leuk evenement is? De Winterfair in de Weistaar in Woudenberg. Kleinschalig, leuke standhouders en een heel gezellige sfeer.”

Antiek nachthemd

We mogen ook nog even boven kijken, waar Ellen zich verontschuldigd voor de rommel in de kinderkamers en ons trots de slaapkamer van Karel en haar laat zien. “Ook hier voer ik de trend Engels landelijk trend door. Het antieke nachthemd draag ik uiteraard niet, het hangt voor sier aan de deur. Ik heb het gekocht bij De Woelmuis, evenals het antieke beddengoed. En de baldakijn boven het bed kwam ik tegen bij Hanneke Koops in Laren. Dat vind ik zo’n leuke winkel. Als ik ooit zou verhuizen, dan zou ik het nieuwe huis in haar stijl inrichten.” We werpen een blik in de badkamer: die is opvallend strak. “Bewust gedaan. Je bent ’s hier morgens maar even of ‘s avonds om lang te ontspannen. Dan moet je niet afgeleid worden door bijzaken als oude accessoires.”


Reageer

Lees ook:

Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Annabelle en Peter in Huizen >
Binnenkijken bij Marie-Louise en Pascal >
Binnenkijken bij Mieke en Bart in Blaricum >
Binnenkijken bij Kok Interieurs in Putten >
Binnenkijken bij Liesbeth en Wilco in Epe >
Binnenkijken bij Dorien in Uddel >
Binnenkijken bij Geertjan en Lize in Nunspeet >
Binnenkijken bij Cherny en Engel in Linschoten >

Terug naar overzicht >>