arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Klassiek » Binnenkijken bij Kok Interieurs in Putten

Binnenkijken

bij Kok Interieurs

Klassiek wonen

Door inlevingsvermogen, gevoel voor kleurencombinaties en lijnenspel én prettig contact met de klant, heeft de jeugdige stylist de belangrijkste elementen voor een uitstekend ontwerp al in de vingers. Vijf jaar ervaring bij Kok Interieurs leerden haar de puntjes op de i te zetten.

Open blik

Passie, stijl en persoonlijke benadering zijn de drie pijlers waarop Kok Interieurs rust. “De klant staat bij ons op nummer 1”, vertelt Mariska. “Hij is het allerbelangrijkste. De wens van de klant aanvoelen leer je niet tijdens de opleiding. Zoiets leer je in de praktijk, al ben ik me er wel van bewust dat te snel invullen op de loer ligt. Inrichten moet dan ook een uitdaging blijven. Ik wil een open blik houden, me niet bedienen van een trukendoos. Als ik ergens kom waar de inrichting gedomineerd wordt door ruitjesramen, witte muren en een muur bestaande uit metselwerk, dan kan ik niet ineens supermoderne combinaties voorleggen.” Daarom toont Mariska alternatieven. Met stoffen en kleuren van deze tijd, die ze vervolgens combineert met wit of taupe papier. Welk effect en welk groot verschil dat veroorzaakt, ziet de klant vanzelf.

Moodboards

Een van de vele huizen die Mariska van de kelder tot de nok heeft ingericht was dat van haarzelf en haar man Marinus. Mariska en Marinus stripten en sloopten waar nodig meerdere gedeeltes van de woning zelf. “En met hulp van vrienden en familie hebben we de woning verder verbouwd.” Daarna maakte Mariska een plan van aanpak met verschillende moodboards, zodat alle knipsels, kleuren, verfjes en stoffen één geheel werden. Bij Kok Interieurs heeft Mariska geleerd dat moodboards een belangrijk onderdeel van het inrichtingsproces vormen. “Moodboards maken het interieur inzichtelijk. Niet alleen voor klanten, maar dus ook in mijn eigen woning!”

Bonte en felle kleuren

Kok Interieurs kenmerkt zich in eerste instantie door een landelijke, welkome sfeer, mogelijk gemaakt door de eigenaars en hun medewerkers. In de verschillende kamers dragen de interieurcreaties van Willy Kok invloeden van Dièz, Duresta, Blanc d’ Ivoire, Grange, Designers Guild, Ascension Latorre, De Bournais,  Keijser & Co of Andrew Martin. De sfeer in de kamers wordt versterkt door vale, bestorven tinten van Carte Colori, of door bijvoorbeeld wat bontere Ierse kleuren van Historic Color Collection. Verlichting van Les Comptoirs du Sud schijnt in de ene ruimte, terwijl de andere kamer beter tot zijn recht komt met lampen van Stout of Lumière. De zijden bloemboeketten ten slotte – welke zijn er níet door Willy’s handen gegaan? – geven elke kamer net dat beetje meer schwung.

Rijke stoffen

In de tot in detail ingerichte kamers komt de verscheidenheid aan meubelen, accessoires, behang, gordijnen en andere rijke stoffen het mooist tot haar recht. Behang van Sanderson siert de ene kamer, in een ander werd gekozen voor Anna French of voor Mulberry. De rijke stoffen zijn van exclusieve merken, zoals Nobilis, Lorca, Mulberry, Chivasso, Pierre Frey, Christian Fischbacher, Lewis and Wood en Osborne & Little.

Spannende mix

Een inrichting, zo luidt de filosofie van Kok Interieurs, moet niet te veel van hetzelfde zijn. Een filosofie waar ook protégee Mariska honderd procent achter staat. In haar eigen woning combineerde ze zelfgestoffeerde meubelen en een koningsfauteuiltje met oude meubeltjes die ze weer als nieuw maakte door ze te verven met kalkverf van Carte Colori. Ze creëerde een inrichting die verre van saai is, maar een superleuke en spannende mix is geworden. “Die speelsheid heb ik ook proberen door te voeren in de materialen, door met eenkleurige stoffen in verschillende texturen te werken. Als basis voor de muren heb ik verf van Carte Colori en Emente gebruikt. Vooral ‘regenachtige’, naturel tinten. De keuken heeft een vloer van hardstenen antraciet tegels, in de woonkamer ligt een geverfde parketvloer. De stoffering, ook belangrijk voor warmte en verscheidenheid in materiaalgebruik, heb ik in een ton sur ton gehouden. In de woonkamer heb ik gordijnen van Villa Nova gekozen, een stoffenmerk met een onderscheidend kleurenpallet, en in de keuken fraaie inbetweens van Wind.”

Oog voor detail

Om de sfeer helemaal af te maken, heeft een vriend van Mariska en Marinus een schouw gemaakt met een houtgestookte haard op maat. Daarna gaf Mariska de schouw met drie verflagen een passend, gevlamd effect. Oog voor detail zorgde verder voor de finishing touch. “We hebben alle deuren en ramen van gedetailleerde jarendertigkoplatten voorzien. De plafondlijsten zijn in dezelfde stijl aangebracht.” De kroonluchters – een item waar de ontwerpster persoonlijk verzot op is – kregen een ‘sok’ om de elektriciteitsdraad te verdoezelen. “De sok heb ik iets te lang gelaten, zodat hij een luchtige, gekreukelde vorm krijgt.”

Ruimtelijk effect

De woning van Mariska en Marinus is bescheiden van afmeting, maar geeft, door Mariska’s manier van inrichten, een ruim en groot gevoel. Zo werden boven alle ruimtes drempelloos met elkaar verbonden en werden langs de trap spotjes geïnstalleerd. Samen zorgen deze elementen voor een heel ruimtelijk effect. Door haar eigen woning nog wijzer geworden en een strak plan van aanpak is Mariska een welkome aanvulling voor Kok Interieurs. Ze is in staat haar klanten deskundig van dienst te zijn. “Inrichten is niet in één dag gedaan”, aldus Mariska. “Mensen die hier op bezoek zijn hebben vaak al een stijlkamer gezien die ze mooi vinden, die hun prioriteit heeft, waarvan de sfeer hen aanspreekt.” Toch hebben klanten ook tijd nodig om een weloverwogen keuze te maken, weet Mariska. Want alles wat in Kok Interieurs is gezien en gehoord moet eerst bezinken. “Het is onze taak om wensen deskundig en creatief te vertalen. Of het nu gaat om een starterswoning, een luxe hotel of één enkele fauteuil.”


Reageer

Lees ook:

Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Annabelle en Peter in Huizen >
Binnenkijken bij Marie-Louise en Pascal >
Binnenkijken bij Mieke en Bart in Blaricum >
Binnenkijken bij Liesbeth en Wilco in Epe >
Binnenkijken bij Dorien in Uddel >
Binnenkijken bij Geertjan en Lize in Nunspeet >
Binnenkijken bij Ellen en Karel in Mijdrecht >
Binnenkijken bij Cherny en Engel in Linschoten >

Terug naar overzicht >>