arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Klassiek » Kroonluchteratelier De Rode Hoeve

Kroonluchteratelier De Rode Hoeve

Heel veel keus

Kroonluchteratelier De Rode Hoeve beschikt met bijna 1000 oude en antieke kroonluchters, plafonnières, wandverlichting en tafellampen over de grootste collectie oude verlichting van Europa. Uniek is het concept dat alle lampen in 7 gebouwen hangen die ieder hun eigen sfeer hebben. Alle kroonluchters zijn nagekeken en indien nodig gerestaureerd. De diversiteit is groot. Men vindt bij De Rode Hoeve zowel glazen als kristallen kroonluchters, Franse en Italiaanse kroonluchters maar ook zakkroonluchters in alle voorkomende maten en ook de traditionele kerkkroonluchter ontbreekt niet.

Liefde voor kroonluchter voorop

Eigenaar Gerrit aan’t Goor over zijn passie.”Het leuke is dat bezoekers vaak zelf concluderen dat de verzameling een uit de hand gelopen hobby is. De sfeer en uitstraling van het geheel maakt kennelijk duidelijk dat de passie, de liefde voor kroonluchters, voorop staat. Natuurlijk moet er ook verkocht worden al was het maar omdat ik anders de collectie niet kan blijven uitbreiden”.

Kroonluchtermuseum realiseren

Die uitbreiding is voor aan’t Goor belangrijk omdat hij graag een ‘Kroonluchtermuseum’ wil realiseren. Een dergelijk museum zou niet alleen uniek zijn voor Oldebroek maar sterker nog voor heel Europa. Iets dergelijks is er volgens hem namelijk nog niet. “Helaas draaien ambtelijke molens langzaam en lijkt er op korte termijn geen schot in de zaak te zitten. Dit is erg jammer want er is voldoende animo van de zijde van het publiek om de collectie te bekijken. Een museale collectie met nog meer spraakmakende exemplaren zal zeker belangstelling oogsten”.

Behalve honderden kroonluchters biedt De Rode Hoeve een keur aan antiek, brocante, woonaccessoires, kristallen parfumflessen en ook een uitgebreide collectie antieke Franse spiegels in de meest uiteenlopende modellen en maten.

De combinatie van de honderden fonkelende kroonluchters, de vele brandende windlichten waarvan het licht weerkaatst wordt in tientallen antieke franse spiegels en de kerstdecoraties zorgt voor een magnifieke aanblik.

Huis getooid in kerstsfeer

Hoewel bezoekers ook terecht kunnen voor mooie en originele kerstcadeaus ligt het accent bij De Rode Hoeve op kroonluchters en spiegels. De bijzondere kerstdecoraties dienen als aankleding van de verschillende ruimtes en ter inspiratie voor de bezoekers. La Maison De Noël is dan ook geen kerstmarkt maar, zoals de naam aangeeft, een huis getooid in kerstsfeer. Iedereen die ideeën wil opdoen en zich wil laten inspireren is van harte welkom.

Openingstijden

La Maison De Noël wordt gehouden van donderdag 17 november tot en met zaterdag 31 december op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag in deze periode. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur.

Buiten de vaste openingstijden kan men eventueel ook op afspraak terecht 06-53777466.

Bezoek voor meer informatie en een digitale rondleiding: www.kroonluchtercollectie.nl

  • Kroonluchteratelier De Rode Hoeve
  • Bovenpad 10
  • 8096 RN Oldebroek
  • T: 0525-633110
  • M: 06-53777466

Reageer

Lees ook:

Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Oude lamp kopen: houd rekening met deze zaken >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Kamer over in huis? Maak er een leeskamer van! >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Het verschil tussen laminaat en parket >
Portugese tegels als blikvanger in je huis >
Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank >
6 prachtige led-hanglampen voor boven de eettafel >
5 toffe wanddecoratie ideeën >
5 tips voor het kiezen van de juiste bank >
Zo kies jij de juiste vorm van raamdecoratie >
Tips voor het inrichten van een chalet >
Meer hout verwerken in je interieur >
Een houten dressoir voor elke woonstijl >

Terug naar overzicht >>