arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk?
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk

Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk?

Velux, een prominente naam in dakramen, werd in 1941 opgericht door de Deense ondernemer en uitvinder Villum Kann Rasmussen. Rasmussen, een jonge ingenieur destijds, richtte zijn bedrijf V. Kann Rasmussen & Co op in Kopenhagen. Een van zijn eerste opdrachten was het leveren van dakramen voor schoolgebouwen, waarbij zolder ruimtes werden omgevormd tot klaslokalen. De schaarste aan materialen tijdens de oorlog inspireerde Rasmussen om een oplossing te bedenken die donkere, lege zolders zou transformeren in lichte, luchtige leefruimtes.

Het eerste dakraam van Velux werd in 1942 gepatenteerd. De merknaam ‘Velux’ is een samenvoeging van ‘ve’, afgeleid van het woord ‘ventilatie’, en ‘lux’, het Latijnse woord voor ‘licht’. Deze dakramen bleken uiterst effectief in het nuttig gebruiken van vele vierkante meters ongebruikte dakruimte. Na de oorlog nam de vraag naar Velux dakramen aanzienlijk toe, wat het jonge bedrijf een veelbelovende toekomst bood. Rasmussen’s overtuiging in eerlijke handel, hoge kwaliteitsnormen en voortdurende technische innovaties en verbeteringen waren de sleutel tot zijn succes​​​​. Een Velux dakraam gaat daarom ongeveer 20 tot 25 jaar mee, afhankelijk van onderhoud en correcte montage. Tekenen van ouderdom zoals condensvorming in het glas, kapotte scharnieren en rot in het houtwerk wijzen op de noodzaak van vervanging.

Bij een Velux dakraam vervangen is de eerste stap het identificeren van de specifieke code van het bestaande dakraam, die te vinden is op een metalen plaatje aan de kopse kant van het kantelende venster. Deze codes, die de afmetingen aanduiden, zijn in de loop der jaren veranderd maar de afmetingen zijn gelijk gebleven, waardoor het essentieel is om de juiste vervangingscode te vinden.

Leeftijd en type van het dakraam

Leeftijd en type van het dakraam

De codes variëren afhankelijk van het bouwjaar van het dakraam:

Voor 1991: code met een of twee cijfers (bijv. GGL 4).

1991 tot 2001: code met drie cijfers (bijv. GGL 606).

2001 tot 2012: code met 1 letter en twee cijfers (bijv. GGL S06).

Vanaf 2013: code met 2 letters en twee cijfers (bijv. GGL SK06).

Matentabel voor vervanging

Een omrekentabel helpt bij het vinden van de nieuwe generatie Velux dakramen die passen bij de afmetingen van oudere modellen. Deze tabel koppelt oude codes aan de nieuwe generatie dakramen, waardoor een naadloze vervanging zonder aanpassingen aan het dak mogelijk is.

Het zorgvuldig volgen van deze stappen zorgt ervoor dat het vervangen van uw Velux dakraam efficiënt en correct gebeurt, waardoor de waarde en gebruiksgemak van uw woning behouden blijft.

Dakraam toe aan vervanging en nu?

Dakraammontage.nl heeft zich gevestigd als een betrouwbare partner voor het vervangen van dakramen. Met een expertise in Velux dakramen biedt deze organisatie deskundige diensten aan voor zowel de vervanging van oude dakramen als de installatie van nieuwe. Hun website, rijk aan informatie en advies, toont hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid.

Of u nu een oud Velux dakraam wilt vervangen of een nieuw dakraam wilt installeren, Dakraammontage.nl biedt een betrouwbare en professionele service. Met hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van dakramen, kunt u vertrouwen op hun deskundigheid om uw project succesvol te realiseren. Een dakraam plaatsen is in vertrouwde handen bij Dakraammontage.nl.


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >

Terug naar overzicht >>