arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Waar kun je Unipanel allemaal voor gebruiken?
Waar kun je Unipanel allemaal voor gebruiken

Waar kun je Unipanel allemaal voor gebruiken?

Bij de bouw of renovatie van een woning wordt Unipanel veelvuldig toegepast. Alhoewel dit materiaal populair is, weet lang niet iedereen wat het precies is. In principe is het een bouwpaneel met de eigenschappen van hout dat universeel toepasbaar is. Vandaar dat het vaak gebruikt wordt in plaats van multiplex of Western Red Cedar. Benieuwd waar je Unipanel allemaal voor kunt gebruiken? Wij zetten hieronder 6 zaken op een rijtje.

1. Overstek

Bij veel huizen steekt de dakrand buiten de gevel uit. Dit staat ook wel bekend als overstek. Wil je zo’n dakoverstek maken? Dan kun je hier Unipanel voor gebruiken. Dit materiaal is makkelijk te bevestigen en bovendien hoef je niet bang te zijn dat het gaat rotten bij een lekkage van het dak of de goot.

2. Dakkapel

Is jouw woning eigenlijk te klein geworden, maar wil je niet verhuizen? Dan kun je een verbouwing overwegen. Als je een zolder hebt, kun je ervoor kiezen om een dakkapel te plaatsen. Voor het afwerken van een dakkapel kun je Unipanel gebruiken. Doordat dakkapellen zich op grote hoogte bevinden, is het niet wenselijk om ze te onderhouden. Bekleed je een dakkapel met Unipanel? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Unipanel is namelijk een onderhoudsarm materiaal.

3. Windveer

De dakconstructie van jouw woning mag niet blootgesteld worden aan wind en regen. Een windveer kan je helpen om dit te voorkomen. Voor windveren geldt eigenlijk hetzelfde als voor een dakkapel, want een windveer zit meestal ook op grote hoogte. Daarom kun je het beste voor een duurzaam en onderhoudsarm materiaal kiezen. Vandaar dat windveren vaak gemaakt worden van Unipanel. 

4. Smetplank

Het metselwerk sluit vaak niet mooi aan op een dakgoot. Om toch een fraaie uitstraling te krijgen, biedt een smetplank uitkomst. Hiermee zorg je overigens niet alleen voor een mooiere aansluiting, maar ook voor een luxere uitstraling. Heeft jouw woning gootklossen? Geen probleem, want je kunt smetplanken hier ook uitstekend mee combineren. Wanneer je nog op zoek bent naar een geschikt materiaal om smetplanken van te maken, is Unipanel een goede keuze. Dit materiaal heeft namelijk weinig onderhoud nodig en gaat ook nog eens lang mee.

5. Dakrand

Unipanel kun je ook gebruiken om de dakrand van jouw woning af te werken. Doordat dit materiaal nooit rot, is het een uitstekend alternatief voor boeidelen van Wester Red Cedar of multiplex. Extra bijkomstigheid is dat je Unipanel makkelijk kunt verwerken. Je kunt het zagen, schilderen, frezen, schroeven en verlijmen. Hierdoor kun je dit materiaal prima gebruiken om de dakranden af te werken.

6. Koof

Wie denkt dat Unipanel alleen maar buiten gebruikt kan worden, heeft het mis. Dit materiaal wordt namelijk ook regelmatig binnenshuis gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld een koof van maken om een ventilatiebuis of elektriciteitsleidingen weg te werken.


Reageer

Lees ook:

Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >
Met een minimalistisch interieur leef je fijner en in dit artikel lees je waarom dit zo is >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De keuzegids voor een plisséhordeur of een hordeur >
Garagedeur met loopdeur: Gemak en functionaliteit in één >

Terug naar overzicht >>