arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » 3x de beste ideeën voor in de tuin
3x de beste ideeën voor in de tuin

3x de beste ideeën voor in de tuin

Kan jouw tuin wel wat aankleding gebruiken of wil je iets heel nieuws toevoegen aan je tuin? Dat snappen wij als geen ander. Als je tuin al jaren hetzelfde is, word je deze toch al snel zat. Misschien heb je al een rondje tuincentrum gedaan en heb je hier niet gevonden wat je zocht. Overweeg dan om een iets drastischere verandering te doen en een van de volgende drie ideeën uit te proberen. Zo voeg je écht wat bijzonders toe en voelt jouw tuin weer aan als nieuw.

Bouw een tuinkamer

De tuinkamer kun je zien als een verlenging van je woonkamer, omdat deze vaak als een soort overkapping aan de woning vastzit. Wat het echter verschillend maakt van een overkapping is dat deze grotendeels doorzichtig is vanwege het materiaal. Vaak is dit een type polycarbonaat of zelfs glas. Hierdoor krijg je het gevoel van een serre, maar dan in de tuin. Hieronder kun je een fantastische extra woonkamer bouwen, waar je het hele jaar door kunt zitten. Je kunt deze open laten of afsluitbaar maken om de wind en regen tegen te houden. Lekker veelzijdig, ideaal toch?!

Je eigen boomgaard

Als jij een echte liefhebber bent van het bos en graag bomen om je heen hebt, dan kun je je eigen boomgaard starten in je tuin. Dit kun je op allerlei manieren doen, zoals met fruitbomen, notenbomen of exotische bomen. Let wel goed op wat voor type bomen je koopt, want de meeste hebben aardig wat ruimte nodig. Plant ze een stukje uit elkaar, zodat ze ook over een paar jaar nog lekker de ruimte hebben. Als je niet zoveel ruimte in de tuin hebt, kun je ook wat mediterrane boompjes op stam kopen. Denk aan olijvenboompjes, citroenbomen en ga zo maar door. Dat is net zo leuk, maar neemt een stuk minder ruimte in beslag!

Je eigen boomgaard

Een zitkuil

Heb je wel eens een tuin gezien met zitkuil? Dan weet je waarschijnlijk dat dit echt een fantastisch idee is. Als je bijvoorbeeld een lange, smalle tuin hebt is dit ideaal om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Zo kun je de zitkuil helemaal achter in de tuin toevoegen, waardoor je een intieme sfeer in de buitenlucht creëert. Ook in een hele grote tuin werkt dit goed, omdat je dan meerdere zitplekken kunt maken. De zitkuil kun je aankleden met een gezellig vuurtje, wat gezellige verlichting en kaarsen.


Reageer

Lees ook:

Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >

Terug naar overzicht >>