arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Verhuizen in de regen? Met deze 6 tips komt het goed!
Verhuizen in de regen Met deze 6 tips komt het goed!

Verhuizen in de regen? Met deze 6 tips komt het goed!

Een verhuisdag plan je meestal al weken of zelfs maanden van tevoren in, maar het weer houdt daar helaas niet altijd rekening mee. Verhuizen tijdens een flinke regenbui is dan ook niet ideaal, maar gelukkig hoeft het geen ramp te zijn. Want met deze tips komen je spullen gewoon heelhuids over!

Sommige spullen kunnen best tegen een spatje regen, maar de meeste spullen in huis wil je hier natuurlijk zo goed mogelijk tegen beschermen. De verhuizing verplaatsen vanwege de regenbui is niet altijd een optie, dus dan moet er wat anders op verzonnen worden. Hoe je dit aanpakt (en inpakt)? Wij leggen het je uit.

1. Zorg voor afdekmateriaal

Zie je enkele dagen voor je verhuisdag dat het gaat regenen, verzamel dan alvast voldoende afdekmateriaal in. Op die manier kun je kwetsbare meubels, apparatuur of kunstobjecten beschermen tegen de regen. Denk bijvoorbeeld aan een groot zijl, grote oude dekens, krimpfolie of extra grote plastic zakken waar je kwetsbare spullen in kunt vervoeren. Zoek online, ga naar de bouwmarkt of vraag je buren. Zorg er hoe dan ook voor dat je genoeg afdekmateriaal in huis haalt voor de grote verhuisdag.

2. Parkeer voor de deur

Bij een verhuizing is het altijd fijn als je direct voor de deur – of in ieder geval zo dichtbij mogelijk – kunt parkeren omdat dit je een hoop sjouwen en lopen zal schelen. Maar bij regenval is dit natuurlijk extra belangrijk. Uiteraard ben jij zelf niet van suiker, maar voor je spullen is het wel zo verstandig om de kans op waterschade zo veel mogelijk te beperken. Daarom kan het geen kwaad om ruim van tevoren alvast een plekje bezet te houden met je auto.

Parkeer voor de deur

3. Snoei de overbegroeide tuin

Misschien is deze tip niet voor iedereen van toepassing, maar zo wel dan zal je achteraf blij zijn dat je hiernaar hebt geluisterd. Want als je met al je spullen door een volle, overbegroeide tuin moet lopen zal je merken dat dit vooral met regen erg vervelend is. Je spullen worden namelijk nog natter. Zorg er dus voor dat het looppad naar de deur vrij is!

4. Bescherm je vloer

Niet alleen de spullen die je verhuist moet je goed beschermen, ook bij sommige vloeren moet je extra voorzichtig zijn in combinatie met regen. Ligt er een tegelvloer of laminaat, dan hoef je je geen zorgen te maken. Maar bij vloerbedekking of hout moet je wel degelijk oppassen. Zorg er dus voor dat de voeten goed geveegd worden en dat de spullen die neergezet worden niet druppelen op de vloer. Maar misschien kun je nog het beste de vloer gewoon afdekken met een zeiltje.

5. Pas op voor uitglijers

Het is niet alleen voor jezelf fijn als je regenbestendige kleding draagt, ook voor je veiligheid is het verstandig om goede schoenen te dragen. Kies dus voor schoenen met een goed profiel om uitglijers te voorkomen! 

6. Houd rekening met vertraging

Tot slot is het ook verstandig rekening te houden met vertraging. Al wil je je nog zo graag aan je strakke planning houden, je kunt met regen bijna niet voorkomen dat het allemaal wat langer duurt. Zowel het inladen, als de reis van A naar B. 


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >

Terug naar overzicht >>