arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Je eigen tuinmeubels maken: dat doe je zo!
Je eigen tuinmeubels maken: dat doe je zo!

Je eigen tuinmeubels maken: dat doe je zo!

Als je op zoek bent naar geschikte tuinmeubels, kun je uiteraard bij heel veel winkels terecht maar het is ook een interessante optie om je eigen tuinmeubels te maken. Dat doe je immers zo! Daarnaast heb je alle mogelijkheden om de tuinmeubels op de gewenste manier vorm te geven. Het is dus zeker een interessante optie om je hierin te verdiepen.

Waarom hout het beste materiaal is als je meubels voor in je tuin wil maken

Het is eenvoudig uit te leggen waarom hout het beste materiaal is als je meubels voor in je tuin wil maken. Hout is immers een materiaal dat hiervoor uitstekend geschikt is! Hiermee doelen we allereerst op de mooie natuurlijke uitstraling van hout. Hout voor tuinmeubels heeft immers een mooie robuuste en wat ruwe uitstraling dat gevormd wordt door  “oneffenheden” zoals naden, noesten en scheurtjes. Het mooie van deze oneffenheden is dat je tuinmeubels hierdoor een unieke uitstraling krijgen. Geen enkele plank hout is immers hetzelfde. Als je deze oneffenheden niet mooi vindt, kun je er altijd voor kiezen om de planken te (laten) bewerken. 

Naast het bovenstaande is hout een prima optie voor het maken van tuinmeubels omdat dit materiaal ook nog eens prima te bewerken is. Dit betekent in de praktijk dat je de tuinmeubels volledig naar wens kunt vormgeven. Je zit bijvoorbeeld niet vast aan een standaard maatvoering waar je bij de meeste winkels wel aan vast zit. Daarnaast kun je de meubels in iedere gewenste stijl vormgeven en hier een eigen karakter aan geven.  

Het beste hout om tuinmeubels te maken

Het beste hout om tuinmeubels te maken is hardhout of geïmpregneerd hout. Hierbij kun je denken aan larikshout, Douglashout of cederhout. Daarnaast is vurenhout (het hout waarvan steigerhout wordt gemaakt) een uitstekende optie. Dit hout is uitstekend bestand tegen intensief gebruik én de weersinvloeden zoals we die in dit land kennen. Je maakt hiermee dus een duurzame keuze. Hout dat niet aan deze voorwaarden voldoet is immers slecht bestand tegen de invloeden van vocht. 

Kies voor hout met het FSC-keurmerk 

Kies voor hout met het FSC-keurmerk

Naast het kiezen van hout van een goede kwaliteit is het van belang dat het materiaal is voorzien van het FSC-keurmerk. De letters FSC staan voor Forest Stewardship Council. Het FSC-keurmerk is in leven geroepen door het Wereld Natuur Fonds om de wereld te beschermen tegen “ons” eigen gedrag. Het is goed om te weten dat hout dat voorzien is van het FSC-keurmerk voldoet aan strenge regels die betrekking hebben op legale houtkap, bescherming van de natuur en over het welzijn van lokale bevolking.

Hoe CanDo het maken van je eigen tuinmeubels eenvoudig maakt

Je eigen tuinmeubels maken doe je zo. Dit klinkt heel makkelijk maar in de praktijk zul je dit wel zo ervaren. Je kunt bij CanDo immers niet alleen terecht voor het meest geschikte hout voor het maken van je tuinmeubels maar ook voor montage tips en stappenplannen. Op basis van deze informatie kun je ontdekken hoeveel materiaal je nodig hebt en leggen we je stap voor stap uit hoe je het tuinmeubel in elkaar zet. We maken deze klus graag zo gemakkelijk mogelijk voor je!   


Reageer

Lees ook:

Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Ladegeleiders, belangrijker dan je denkt! >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Hoe kies je de beste deurmat uit? >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Trends we like: Hexagon! >
Nieuwe hordeur kopen: zo maak je de juiste keuze >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Verhuizen in de regen? Met deze 6 tips komt het goed! >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Een bijzonder cadeau voor de interieurfreak? 3 ideeën! >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >

Terug naar overzicht >>