arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje

Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje

Waarom zou je een tuinhuis in je tuin laten zetten? Welnu daar zijn best wat redenen voor te bedenken. Een mooi maar goedkoop tuinhuis kun je gebruiken als fietsenschuurtje of als opbergruimte voor de tuinmeubels als het buitenseizoen voorbij is. Ook je tuingereedschap kun je er in opbergen. Maar er zijn nog zoveel meer opties. Zeker als je wat meer investeert en het tuinhuis of de blokhut daardoor wat meer comfort krijgt.

De ideale thuiswerkplek

Sinds de coronajaren werken meer mensen thuis. Volledig of enkele dagen per week niet naar kantoor gaan zien velen als een zegen. Maar als je thuis moet werken terwijl de kinderen rondrennen omdat die op woensdagmiddag vrij zijn is dat geen pretje. Ook als de werkster komt of als je partner ook thuis is en wil werken is een eigen plek natuurlijk ideaal. Daar leent één van de Lugarde tuindecoraties zich bij uitstek voor. Zeker als je een klus hebt waar je je hoofd bij moet houden zoals het schrijven van een beleidsnota of het uitwerken van een offerte is het ideaal als je je even kunt terugtrekken zodat niemand je stoort bij je werk.

Je eigen hobbyruimte

Niet ieder huis heeft een kamer over voor je hobby. Als je graag schildert, dan wil je niet steeds alles hoeven opruimen. Als je dol bent op legpuzzels met 10.000 stukjes dan wil je niet het risico lopen dat de kat er met de losse stukjes vandoor gaat of je zorgvuldig gelegde puzzel ruïneert. Maar ook de kinderen kunnen er spelen met hun LEGO® of met hun modeltrein. Kortom elke hobby die ruimte vraagt kan in principe worden verplaatst naar een tuinhuis. Je kunt er eventueel een elektrische kachel in zetten als het in de winter te koud is. Het is altijd mogelijk om in een tuinhuis stroom aan te leggen, al vergt dat natuurlijk wel wat extra werk omdat er vanuit je woning een kabel moet worden getrokken.

Verschillende modellen tuinhuisjes

Verschillende-modellen-tuinhuisjes

Tuinhuisjes en blokhutten zijn er in alle soorten en maten. Je kunt online volop inspiratie opdoen. Als daar jouw ideale tuinhuis niet bij zit dan is het mogelijk om een eigen ontwerp te laten maken. Voor het plaatsen van een tuinhuis is in principe geen vergunning nodig. Gemeenten hanteren wel regels voor het bebouwen van je tuin. Dat mag voor een vastgesteld maximum percentage. Daar moet je dus niet overheen gaan. Doe je dat wel onder vooraf toestemming te vragen, dan loop je het risico dat je wordt gesommeerd om je tuinhuis weer af te breken. Dat is natuurlijk erg zonde. Wil je een royale Douglas garage plaatsen dan is het aan te raden om hier vooraf toestemming voor te vragen als de afmetingen de vrijstelling overschrijden. Je moet er dan rekening mee houden dat er een bezwaarprocedure geldt en dat je die dus moet afwachten voordat de bouw kan starten.


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >

Terug naar overzicht >>