arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » 6 redenen om een tuinhuis te kopen

6 redenen om een tuinhuis te kopen

Tuinhuisjes hebben over het algemeen geen hip imago. Mensen zien al snel een oud vervallen huisje voor zich wat achterin de tuin is verstopt. Dat is ontzettend jammer! Een tuinhuis is namelijk een geweldige toevoeging aan je achtertuin. Het heeft veel meer voordelen dan je in eerste instantie denkt. Wij zetten 6 positieve punten voor je op een rij. Na het lezen van dit artikel wil je meteen een tuinhuis of blokhut aanschaffen.

1. Een tuinhuis of blokhut geeft sfeer aan de tuin

Een tuinhuis of blokhut geeft je tuin een hele gezellige sfeer. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen en formaten. Dus of je nou een landelijke tuin hebt of meer houdt van een moderne en stoere look – er is altijd een geschikt tuinhuisje voor jouw wensen. Tip: Kies voor een blokhut met een overkapping. Zo kun je ook op de regenachtige dagen genieten van de natuur.

2. Het is een plek om tot rust te komen

Soms ben je toe aan een rustige plek. Zonder moderne apparatuur, zonder mobieltjes en zonder internet. Een tuinhuis is de perfecte plek om weer helemaal tot jezelf te komen. Je kunt er mediteren of helemaal ontspannen met een inspirerend boek. Dat klinkt toch heerlijk?

3. Je kunt het gebruiken als opbergruimte

Een van de grootste voordelen is dat je een tuinhuis kunt gebruiken als opbergruimte. Er is genoeg ruimte voor al je tuingereedschap, de tuinmeubelen en je voorraad aan bloempotten. Alle spullen staan hier veilig en droog. Hang een aantal brede planken op of koop een grote kast om alles netjes op te bergen. Zo voorkom je dat het een chaos wordt waar je niets meer terug kan vinden.

4. Een tuinhuis is groot genoeg voor fietsen

De meeste tuinhuizen en blokhutten zijn groot genoeg om fietsen in te zetten. Natuurlijk is het ook een goede plek voor een scooter, motor of step. Zorg er wel voor dat de schuur goed op slot kan om diefstal te voorkomen.

5. Je kunt er je hobby uitoefenen

Je kunt een tuinhuis ook omtoveren tot hobbykamer of atelier. Omdat de ruimte helemaal los staat van je woning, werkt het vaak heel inspirerend en rustgevend. Bovendien kun je al je spullen hier rond laten slingeren zonder dat je partner of huisgenoot er last van heeft.

6. Een tuinhuisje is geschikt als thuiskantoor

Een blokhut of tuinhuisje werk ook prima als thuiskantoor. Zo wordt het vaak eenvoudiger om werk en privé gescheiden te houden. Na een lange werkdag doe je gewoon de deur achter je dicht en ben je echt even vrij.


Reageer

Lees ook:

De drankvoorraad opbergen in huis: mooie voorbeelden >
De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee >
Velvet in huis: voorbeelden en inspiratie >
Je balkon gezellig aankleden: 5 tips >
Traplift, plateaulift of huislift; welke lift past bij jou? >
Grote ramen in huis: plaatjes kijken >
Goud in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Minimaliseren in huis: zo pak je dit aan >
Vanaf de andere kant van de wereld je achtertuin checken? Dat kan! >
Zo kies jij de juiste vorm van raamdecoratie >
Deze essentials mogen niet ontbreken in de zithoek >
Tips voor het vinden van de ideale kast >
Buitenkozijnen schilderen? Deze spullen heb je nodig >
Dit zijn de voordelen van spullen durven weggooien in je interieur >
7 veranderingen in de slaapkamer bij slaapproblemen >

Terug naar overzicht >>