arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » 6 redenen om een tuinhuis te kopen

6 redenen om een tuinhuis te kopen

Tuinhuisjes hebben over het algemeen geen hip imago. Mensen zien al snel een oud vervallen huisje voor zich wat achterin de tuin is verstopt. Dat is ontzettend jammer! Een tuinhuis is namelijk een geweldige toevoeging aan je achtertuin. Het heeft veel meer voordelen dan je in eerste instantie denkt. Wij zetten 6 positieve punten voor je op een rij. Na het lezen van dit artikel wil je meteen een tuinhuis of blokhut aanschaffen.

1. Een tuinhuis of blokhut geeft sfeer aan de tuin

Een tuinhuis of blokhut geeft je tuin een hele gezellige sfeer. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen en formaten. Dus of je nou een landelijke tuin hebt of meer houdt van een moderne en stoere look – er is altijd een geschikt tuinhuisje voor jouw wensen. Tip: Kies voor een blokhut met een overkapping. Zo kun je ook op de regenachtige dagen genieten van de natuur.

2. Het is een plek om tot rust te komen

Soms ben je toe aan een rustige plek. Zonder moderne apparatuur, zonder mobieltjes en zonder internet. Een tuinhuis is de perfecte plek om weer helemaal tot jezelf te komen. Je kunt er mediteren of helemaal ontspannen met een inspirerend boek. Dat klinkt toch heerlijk?

3. Je kunt het gebruiken als opbergruimte

Een van de grootste voordelen is dat je een tuinhuis kunt gebruiken als opbergruimte. Er is genoeg ruimte voor al je tuingereedschap, de tuinmeubelen en je voorraad aan bloempotten. Alle spullen staan hier veilig en droog. Hang een aantal brede planken op of koop een grote kast om alles netjes op te bergen. Zo voorkom je dat het een chaos wordt waar je niets meer terug kan vinden.

4. Een tuinhuis is groot genoeg voor fietsen

De meeste tuinhuizen en blokhutten zijn groot genoeg om fietsen in te zetten. Natuurlijk is het ook een goede plek voor een scooter, motor of step. Zorg er wel voor dat de schuur goed op slot kan om diefstal te voorkomen.

5. Je kunt er je hobby uitoefenen

Je kunt een tuinhuis ook omtoveren tot hobbykamer of atelier. Omdat de ruimte helemaal los staat van je woning, werkt het vaak heel inspirerend en rustgevend. Bovendien kun je al je spullen hier rond laten slingeren zonder dat je partner of huisgenoot er last van heeft.

6. Een tuinhuisje is geschikt als thuiskantoor

Een blokhut of tuinhuisje werk ook prima als thuiskantoor. Zo wordt het vaak eenvoudiger om werk en privé gescheiden te houden. Na een lange werkdag doe je gewoon de deur achter je dicht en ben je echt even vrij.


Reageer

Lees ook:

Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >

Terug naar overzicht >>