arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden
Houten trapleuning kopen Hier moet je rekening mee houden

Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden

Er zijn verschillende manieren om een mooie trap te realiseren. Met tapijt, pvc, traplopers of verf creëer je een nieuwe look voor jouw trap. Maar heb je weleens nagedacht over een nieuwe trapleuning? Veel mensen besteden hier geen aandacht aan en dat is jammer.

Met een houten trapleuning heb je echt iets unieks in huis. En het maakt jouw mooie trap helemaal af. Een boomstam trapleuning heeft een robuuste, natuurlijke uitstraling en is leverbaar in verschillende kleuren en maten. Wil jij een houten trapleuning kopen? In dit artikel lees je waar je op moet letten.

Diverse maten en vormen

Een boomstam trapleuning heeft altijd een unieke vorm. Het is immers een natuurproduct. Vind jij een strakke uitstraling mooi? Dan neem je een trapleuning zonder natuurlijke kronkels. Wil je het natuurlijke karakter naar voren laten komen? Dan kies je voor een houten trapleuning met kronkels.

De dikte van een trapleuning is meestal tussen de 4 en 6 centimeter. Over het algemeen kun je een trapleuning bestellen tot een lengte van 400 centimeter. Je kunt ook altijd kiezen voor maatwerk als je op zoek bent naar andere afmetingen.

Wil je weten hoe lang jouw trapleuning moet zijn? Dan gebruik je gewoon de maten van je huidige trapleuning. Heb je geen trapleuning? Dan meet je eenvoudig evenredig met de trap.

Houten trapleuning in verschillende kleuren

Houten trapleuning in verschillende kleuren

Om de trapleuning goed te beschermen, kun je deze het beste behandelen met een olie of beits. Zo voorkom je dat er vlekken op je trapleuning komen. Bovendien gaat de houten trapleuning langer mee wanneer deze is behandeld.

Dit kan in een naturel kleur voor een originele look. Maar je kunt ook kiezen voor zwart, grijs, eiken of whitewash. Weet je niet goed welke kleur je moet kiezen? Je kunt altijd een proefstukje bestellen bij een specialist. Hiermee bepaal je thuis in alle rust de juiste kleur voor jouw houten trapleuning.

Houten trapleuning monteren

Met behulp van trapbeugels monteer je de trapleuning eenvoudig aan de muur. Er zijn ook speciale trapbeugels voor bevestiging tegen een houten plank. Deze trapbeugels hebben schroefgaatjes. Kies je voor bevestiging tegen een muur? Dan neem je trapbeugels met een bevestigingsschroef. 

Wil jij een houten trapleuning kopen? Je weet nu waar je op moet letten en wat de mogelijkheden zijn. Toch liever een afspraak maken in een showroom? Je kunt altijd een specialist vragen om advies. Misschien geniet jij binnenkort van een unieke, houten trapleuning in de kleur en vorm die jij mooi vindt!


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >

Terug naar overzicht >>