arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin

Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin

Vind je het heerlijk om veel tijd in je tuin door te brengen? Dan wil je er ongetwijfeld alles aan doen om je tuin zo goed mogelijk te onderhouden. Hierbij kun je denken aan het onderhouden van de planten en bloemen, het gazon en de tuinmeubelen.

Ook bijvoorbeeld de tegels in de tuin moeten echter goed onderhouden worden. Groene aanslag voorkomen is op zich niet al te lastig, zolang je hier maar serieus mee bezig bent.

Belangrijkste tip: besteed de nodige tijd aan het onderhouden van je tuin. Door af en toe onderhoud te plegen, gaat het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’ gelden. Je houdt je gehele tuin in perfecte staat, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor grote(re) problemen.

Groene aanslag voorkomen

 Planten, struiken en heggen onderhouden

Heb je in je tuin voor de nodige planten, struiken en heggen gekozen? Verstandige keuze. Dit brengt een leuke uitstraling met zich mee en is goed voor het ecologische systeem. Uiteraard vragen deze beplantingssoorten wel om het nodige onderhoud.                           

Het advies is bijvoorbeeld om de planten, struiken en heggen regelmatig te snoeien. Gebruik hier het juiste snoeiapparatuur voor én doe dit in de juiste periode van het jaar. Op de tuinkalender vind je precies welke soorten beplanting je in welke periode van het jaar kunt/moet snoeien.

Gazon onderhouden

Heb je in je tuin voor een gazon gekozen? Super. Op een gazon kunnen je kinderen/huisdieren veilig spelen, terwijl je ook van de fraaie uitstraling van het groene gras geniet. Om het gras daadwerkelijk groen te houden, moet je echter wel regelmatig het gazon onderhouden.

Dit doe je bijvoorbeeld het gazon te bemesten. Waarom je gazon bemesten? Dat heeft onder meer met onderstaande voordelen te maken:

–      Het gras herstelt sneller na een koude periode

–      Mos krijgt minder tot geen kans om zich in het gras te nestelen

–      Het gras verkleurt minder snel van groen naar geel

–      Het gras is beter beschermd tegen verschillende ziekten

Bijkomende tip: investeer in een goede grasmaaier. Als je bij de grasmaaier de maaihoogte in kunt stellen, ben je spekkoper. Dit zorgt er namelijk voor dat het gras altijd de juiste hoogte heeft. Deze hoogte stem je af op het seizoen en eventueel op je eigen wensen.

Onkruid tegengaan

In je tuin krijg je hoe dan ook met onkruid te maken. Daar zit je uiteraard niet op te wachten. Onkruid staat rommelig en doet de fraaie uitstraling van je tuin teniet. Besteed daarom veel tijd en aandacht aan het tegengaan van onkruid. Een relatief simpele oplossing hiervoor is een bodembedekker te gebruiken. Hiermee bedek je de bodem, waardoor onkruid niet kan groeien. Ideaal.


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>