arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven

Iedereen is wel een keertje aan wat nieuws toe, ook op het gebied van je woning. Hierbij is het geven van een make-over het makkelijkste als je met de grootste dingen begint. Over welke aspecten we het dan hebben? In deze blog vind je een mooi lijstje zodat je zelf ook meteen aan de slag kan met een nieuwe look voor je woning.

Een nieuwe gietvloer

In de eerste plaats is het slim om voor een nieuwe gietvloer te kiezen. De vloer vormt namelijk niet alleen de functionele basis van je woning, maar ook de stijl en uitstraling die het heeft. Als je bijvoorbeeld een woning hebt met tapijttegels, kan het erg gezellig aanvoelen. Maar als je wat strakker wil hebben, zal een nieuwe gietvloer de beste manier zijn om dit snel voor elkaar te krijgen. Bepaal hierbij wel het patroon en kleur van de vloer zodat dit past bij de look die je zoekt.

Overbodige spullen weggooien

Een van de meest bevrijdende stappen in het opfrissen van je woning? Dat is zonder twijfel het opruimen en weggooien van spullen die je niet meer nodig hebt. We weten allemaal hoe makkelijk het is om vast te houden aan dingen, maar loslaten geeft ruimte. Niet alleen fysiek, zodat je woning groter en luchtiger aanvoelt, maar ook mentaal; een opgeruimde ruimte zorgt voor een opgeruimd hoofd. Dus duik die kasten in, onderzoek elke lade, en vraag jezelf af: heb ik dit het afgelopen jaar gebruikt?

Een nieuw likje verf

We onderschatten vaak wat een enorm verschil een vers laagje verf kan maken. Het is alsof je met een toverstaf zwaait en poef – je kamer voelt als nieuw. Het mooie is dat je dit helemaal zelf kan doen. Kies een kleur die jou een goed gevoel geeft of misschien zelfs een beetje durf toont. Ga je voor rustgevend blauw, energiek geel of toch een diep, warm rood? Dus, pak die kwast en laat je creativiteit de vrije loop.

Van verlichting veranderen

Van verlichting veranderen

Verder kun je ook de verlichting veranderen. Het kan de sfeer maken of breken, een gezellige hoek creëren of juist een werkplek verlichten. Daarom is het veranderen van je verlichting zo’n krachtige zet. Denk aan dimbare lampen voor een avondje op de bank, of heldere, energiezuinige LED-lampen voor de keuken en werkruimtes. Experimenteer met verschillende stijlen lampenkappen of durf eens een opvallende staande lamp in de hoek van de kamer te zetten

Werk je meubels bij

Werk tot slot je meubels bij. Het leuke hieraan is dat je helemaal niet veel geld hoeft uit te geven om een enorme verandering te zien. Met een beetje creativiteit en DIY-geest kun je meubelstukken die je al hebt omtoveren in iets dat helemaal nieuw aanvoelt. Het is ook duurzaam, omdat je minder snel iets nieuw hoeft te kopen. Dus pak dat oude kastje en geef het een frisse, nieuwe look die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.


Reageer

Lees ook:

Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >

Terug naar overzicht >>