arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 4 tips voor je begint aan het verbouwen van een badkamer
4 tips voor je begint aan het verbouwen van een badkamer

4 tips voor je begint aan het verbouwen van een badkamer

Het verbouwen van een badkamer is een ware uitdaging. Je hebt met tal van aandachtspunten te maken, je hebt een (flink) budget nodig en je moet belangrijke knopen doorhakken. Welke wijzigingen ga je bijvoorbeeld aan je badkamer doorvoeren? en hoe ga je dit (laten) doen?

Voordat je aan de verbouwing gaat beginnen, moet je de nodige voorbereidingen treffen. Met onderstaande 4 tips tref je in ieder geval de voorbereidingen op de juiste manier.

Tip 1: kijk goed naar de leidingen

Allereerst is het zaak om goed naar de leidingen in je badkamer te kijken. Waar lopen deze leidingen precies? En welke mogelijkheden heb je voor een andere indeling van je badkamer? Als je bijvoorbeeld je douche op een andere plek wilt hebben, moet je hier mogelijk de leidingen voor om laten leggen. Dit vraagt om extra tijd gedurende de verbouwing én vraagt ook om een ruimer budget.

Tip 2: huur tijdig een afvalcontainer

Ben je van plan om je badkamer echt grootschalig onder handen te nemen? Dan is het belangrijk dat je tijdig een afvalcontainer huurt. Deze container wordt op de gewenste datum voor je huis neergezet, waarna je deze container met al het bouwafval uit de badkamer kunt vullen.

Hiermee bespaar je jezelf in ieder geval heel veel moeite. Ga maar eens na wat je met je oude douchecabine zou kunnen doen? Juist; deze kun je onmogelijk in je eigen auto naar de stortplaats afvoeren. Huur daarom tijdig een afvalcontainer. Daar gooi je zonder problemen de oude douchecabine in. Uiteraard is het wel zaak dat je tijdelijk een nieuwe douchecabine koopt!

Tip 3: zorg voor een definitief ontwerp

zorg voor een definitief ontwerp

Als je je badkamer wilt gaan verbouwen, moet je wel weten wát je precies wilt (laten) doen. Wil je bijvoorbeeld de gehele indeling van je badkamer veranderen? Wil je nieuwe meubels in je badkamer laten plaatsen? Of wil je mogelijk ook alle tegels in je badkamer verbouwen?

Voordat je met de verbouwing aan de slag kunt gaan, moet je precies weten wat je wilt gaan doen. Het is daarom aan te raden om een eerste ontwerp te maken en vervolgens een definitief ontwerp.

Tip 4: maak een kostenplaatje

Uiteraard is het ook zaak om vooraf goed over je budget na te denken. Hoeveel geld heb je over voor de verbouwing? En wat kun je met je budget allemaal aanpassen in de badkamer? Voordat je met de verbouwing start, moet je een uitgebreid kostenplaatje maken. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk. Daarmee voorkom je dat tegen een financiële zeperd aan loopt.

Bijkomende tip: ga tijdig op zoek naar vakmannen. Veel vakmannen hebben een extreem volle planning, waardoor je echt tijdig contact moet leggen met één van hen.


Reageer

Lees ook:

Wat te doen als je cv ketel aan vervanging toe is? >
De voordelen van vinyl in je vloer >
Welke kosten komen er kijken bij het egaliseren van je vloer? >
Schilder je eigen meesterwerk: 3 tips om je eigen schilderij te maken >
Meer comfort op zonnige dagen met screens >
Waarom worden klusjes uitgesteld in het huis? >
Knap roestig tuingereedschap op met deze tips >
Effectieve waterontharder aanschaffen >
Wat te doen als een oudere valt? >
Zorg voor een mooi geheel met verlichting >
Zo koop je kinderbestendig servies >
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout >
Elektronisch materieel van goede kwaliteit >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
De voordelen van een inloopdouche >

Terug naar overzicht >>