arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels?

Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels?

Wil jij de badkamer een trendy look geven? Denk dan niet alleen goed na over de badkamermeubels en de tegels op de vloer, maar schaf ook een stijlvolle spiegel aan. Een badkamerspiegel kan het plaatje helemaal compleet maken! In dit artikel zetten we de 5 grootste badkamerspiegeltrends op een rij. Zo kun je eenvoudig een trendy keuze maken.

1. Badkamerspiegel met verlichting

Badkamerspiegels moeten er mooi uitzien, maar in eerste instantie vooral functioneel zijn. Een badkamer spiegel met verlichting is de ideale combinatie! Door de ingebouwde verlichting heb je altijd goed zicht en zorg je tegelijkertijd voor een blikvanger in de badkamer. Kies bij voorkeur voor een spiegel met LED verlichting. LED is namelijk energiezuinig, heeft een lange levensduur en is daarmee een duurzame keuze. Er is daarnaast dimbare verlichting verkrijgbaar waarmee je zelf de intensiteit van het licht kunt bepalen. Je hoeft ’s ochtends vroeg dus niet direct in een super felle lamp te kijken.

2. Badkamerspiegel met verwarming

Vind jij het ook zo vervelend als de spiegel weer beslaat tijdens het douchen of badderen? Met een badkamerspiegel met geïntegreerde verwarming is dit probleem verleden tijd. De warmte zorgt er namelijk voor dat er geen condensvorming ontstaat. Verwarmde spiegels worden daarom ook wel anti-condens spiegels genoemd. Veel badkamerspiegels met verwarming zijn daarnaast voorzien van verlichting.

3. Ronde en ovale badkamerspiegel

Als we het specifiek hebben over de vorm en stijl van trendy badkamerspiegels, springt de ronde variant er duidelijk bovenuit. Zowel ronde als ovale spiegels zijn een stijlvolle toevoeging aan jouw badkamer. Het oogt een stuk chiquer en speelser dan een rechthoekige variant. Wanneer er te veel rechte lijnen terugkomen in een ruimte, kan het geheel nogal stijfjes en saai overkomen. Met een ronde badkamerspiegel zorg je direct voor een gezellige sfeer.

4. Asymmetrische spiegel met organische vorm

Ben je op zoek naar een opvallende spiegel voor boven de wastafel? Kijk dan eens naar een organische badkamerspiegel met asymmetrische vorm. Het effect is erg speels en uniek. Tip: kies voor een variant met ingebouwde verlichting zodat de bijzondere vorm nog duidelijker naar voren komt.

5. Spiegel met ingebouwde radio

Wist je dat er ook badkamerspiegels zijn met ingebouwde radio? Het klinkt wellicht als overbodige luxe, maar het is toch een hele leuke toevoeging. Wanneer de spiegel ook Bluetooth heeft, kun je jouw favoriete muziek eenvoudig afspelen via de ingebouwde speakers. Zo kun je de dag fijn beginnen met een leuk liedje!


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >

Terug naar overzicht >>