arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer?
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer?

Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer?

Je kunt je woonkamer uiteraard op allerlei manieren stylen. De kleuren die je kiest, spelen daarbij een belangrijke rol. Ga je het liefst voor een tijdloos karakter in je interieur, om lang mee te gaan? Ga dan voor kleuren die hierbij passen! We zetten ze in deze blog voor je op een rijtje.

Tijdloze kleuren: grijs

Bij tijdloze kleuren voor het interieur denken we direct aan grijs. Warm, subtiel en elegant: ideale eigenschappen om in huis te halen! Met grijs zit je simpelweg altijd goed – welke woonstijl je ook terug laat komen in je interieur. Denk maar eens aan een moderne grijze bank in een Scandinavisch interieur, of juist een grijze houten eettafel met bijbehorende stoelen in een landelijk interieur. Ook grijze muurkleuren in de woonkamer staan beeldig. Je kunt deze kleur dus op allerlei manieren terug laten komen.

Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer?

Woonkamer kleuren tijdloos: blauw

Een tikkeltje meer opvallend dan grijs? Dat is blauw. Toch ga je nog altijd voor een tijdloos karakter. Kies voor licht- of juist voor donkerblauw in huis – het is maar net wat jij het mooist vindt staan. Hieronder zien we tijdloze kleuren in de vorm van blauw in een lichte tint: perfect voor een vrolijk jasje!

Woonkamer kleuren tijdloos: blauw

Woonkamer inspiratie kleuren: zand en beige

Als je op zoek gaat naar woonkamer inspiratie qua kleuren, kom je al gauw uit bij zand en beige. Deze aardse tonen worden ook wel gezien als dé trendkleuren van 2021. Maar eigenlijk gaat het juist om enorm tijdloze kleuren! Juist door het natuurlijke karakter word je ze nooit zat. Laat meubels in deze kleuren zien, maar denk ook aan accessoires van bijvoorbeeld riet of rotan.

Woonkamer inspiratie kleuren: zand en beige

Tijdloze kleuren woonkamer: groen

Nog zo’n tijdloze kleur voor de woonkamer met een natuurlijk karakter: groen! Met name met diepgroen ga je voor een elegante look, zoals we op onderstaand voorbeeld voorbij zien komen. De woonkamer kleuren op de muur en de bank komen prachtig samen. Zo kun je de woonkamer muurkleur nog meer kracht geven! Je moet het even durven, maar het resultaat mag er absoluut zijn.

Tijdloze kleuren woonkamer: groen

Inspiratie woonkamer kleuren: bruin

Tot slot past bruin bij een tijdloos kleurenpalet voor de woonkamer. Vertaal bruin in huis in de vorm van de meubelstukken, zoals je hieronder ziet. Maar er is natuurlijk nog meer om aan te denken: ga voor houten elementen! Van de houten eettafel tot de kast, van de bijzettafel tot wandplanken aan de muur – hout is altijd een goede toevoeging aan de woonkamer. Om voor een frisse samenstelling te zorgen, ga je voor kleurencombinaties in de woonkamer van bruin met bijvoorbeeld groen, roze of zand. Bedenk hoe bont jij het wilt maken!

Inspiratie woonkamer kleuren: bruin

Reageer

Lees ook:

Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >

Terug naar overzicht >>