arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Rotan en bamboe: de trend van dit jaar
Rotan en bamboe de trend van dit jaar

Rotan en bamboe: de trend van dit jaar

Laten we eerlijk zijn, afgelopen jaar was anders dan andere jaren. We hebben te maken met een pandemie waardoor we erg aan waren gebonden. Nu we dachten dat het de goede kant op ging dreigt het toch weer mis te gaan en wordt er weer van ons verwacht om extra voorzichtig te zijn. Voor veel mensen zorgt dit ervoor dat een vakantie er in 2021 niet in zit. Helaas, want dat is toch wel iets waar velen naar uitkeken. Desondanks is dit wederom een reden om je huis weer een heerlijke boost te geven en te voorzien van nieuwe eyecatchers.

De afgelopen maanden is er wat af geklust in Nederland. Tuinen, badkamers, keukens en complete inrichtingen alles is wel voorbijgekomen. Waar het wellicht mee te maken heeft is dat men geld over hadden zijn en zijn geld niet kon uitgeven in de horeca, clubs en/of andere tripjes. Een voordeel voor de woonketen, want ook complete inboedels zijn de winkels uitgevlogen.

Rotan

Rotan

Wat we dit jaar veel hebben terug gezien is het gebruik van rotan en bamboe in huis. In eerste instantie past het gebruik van deze materialen vooral thuis, in een landelijke/natuurlijke inrichting.

Desondanks kun je dit materiaal ook prima toepassen in een moderne inrichting. Zo kun je ervoor kiezen om 1 eyecatcher in de woonkamer neer te zetten zoals bijvoorbeeld een rotan lounge stoel. Kies dan wel voor een collectie die wat luxer en moderner oogt dan bijvoorbeeld beachy vibes. De Pierre Jeanneret collectie is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een combinatie hiervan. 

Bamboe

Ook bamboe doet het goed in menig interieur, meubels van bamboe zie je vooral terug in de tuin maar accessoires zoals een spiegel of een lamp worden veel toegepast bij het af stijlen van een woning. Een bijkomend voordeel van deze twee materialen is dat het verkrijgbaar is in meerdere prijsklasse, duurzaam is en dus makkelijk thuis past in ieder interieur.

Verschillen en overeenkomsten

Verschillen en overeenkomsten

Om maar gelijk even stil te staan bij de verschillen van deze materialen, is het van belang om te weten dat bamboe hol is van binnen en rotan niet. Bamboe weegt daarom ook een stuk lichter. Rotan en bamboe zijn beide sterke materialen en ook erg flexibel, dit zorgt ervoor dat ze beide gebruikt kunnen worden voor vele diverse meubels en accessoires.


Reageer

Lees ook:

Wat voor zonwering is het beste? >
Hoe zorg je voor een gezellige sfeer in huis? >
Ken jij de voordelen van onthard water? >
Tips om de buitenkant van je huis op te knappen >
Gelaagd glas: dit zijn de voordelen! >
Waarom een makelaar gebruiken bij de aan- en verkoop van een woning? >
Hoe herken je een ongedierteplaag en wat kun je eraan doen? >
Ben jij het zat om een vermogen neer te tellen voor jouw weekje vakantie? >
Zoek jij iets speciaals voor Vaderdag? >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Een geschikte zonnepanelen installateur vinden: 5 tips >
Hoe slagbomen gebouwen en parkeerterreinen kunnen beschermen >
Hoe verklein je de kans op een woningbrand? >
Wil jij overstappen op duurzame verwarming? >
Lentekriebels: de terugkomst van vliegende insecten >

Terug naar overzicht >>