arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Redenen om te kiezen voor een fauteuil in plaats van een bank

Redenen om te kiezen voor een fauteuil in plaats van een bank

De zithoek: het is misschien wel de belangrijkste plek in je woning. Hier kom je echt tot rust! En hier ben je dan ook heel wat uurtjes te vinden in huis. Dat betekent dat je maar beter goed kunt nadenken over de inrichting van die zithoek. Hoewel je misschien al snel geneigd bent om er een bank neer te zetten, is het juist ook een idee om een fauteuil in de zithoek te plaatsen. Dat heeft verschillende voordelen, zoals je in deze blog ontdekt!

Ruimtebesparing

De belangrijkste reden om voor een fauteuil te kiezen? Je bespaart er enorm veel ruimte mee! Waar het met banken vandaag de dag zo lijkt te zijn dat ze groter en groter moeten zijn, past dat in veel woningen helemaal niet goed. We wonen namelijk steeds kleiner – en daarbij zijn er afwegingen die moeten worden gemaakt.

Als je bijvoorbeeld in je eentje woont, is het prima om een fauteuil in huis te plaatsen. Meer ruimte heb je niet nodig! Zeker als je een variant kiest die lekker breed is en waarbij je benen in de lucht kunnen, zit jij net zo comfortabel op een fauteuil.

Redenen om te kiezen voor een fauteuil in plaats van een bank

Een ruimtelijkere kamer

Bij een fauteuil kopen kies je voor een ruimtelijkere look in de kamer. Omdat er ruimte wordt bespaard, zoals we hierboven al bespraken, lijkt het alsof je kamer groter is. En dat geeft een mooi effect in huis! Zeker als je klein woont, is dit echt een wereld van verschil.

Want waarbij een bank dan als veel te groot meubelstuk in de hoek lijkt te zijn gepropt, oogt een relaxstoel in de zithoek veel kleiner. Perfect dus als je die grote zitruimte niet nodig is – het komt de look van je woning ten goede!

Een unieke look

Met een fauteuilstoel in de woonkamer ga je voor een uniekere look dan wanneer er een bank te vinden is. De reden daarvoor? Dat er simpelweg minder vaak voor wordt gekozen! Natuurlijk zien we wel vaker de combinatie van banken en fauteuils voorbij komen – maar alleen een fauteuil in huis is zeldzamer. En dat maakt dat het prachtig staat. Jij gaat voor een bijzondere vertoning in huis!

Zeker als je bijvoorbeeld voor een design fauteuil kiest, maak je er iets speciaals van. Ga voor een ontwerp dat helemaal bij jou past. Let bijvoorbeeld op het materiaal: ga je voor een leren fauteuil of een stoffen variant? En hoe breed wil je de stoel hebben? Allerlei zaken om over na te denken.

Heerlijk: een goede fauteuil in de zithoek

Werken met verschillende kleuren

Houd je van kleur in je interieur? Dat kan ook een goede reden zijn om voor fauteuils te kiezen in de woonkamer! In meervoud in dit geval, omdat je met meerdere fauteuils verschillende kleuren terug kunt laten komen in de woonkamer. Wat een feest! Haal er bijvoorbeeld twee in huis die contrasterende kleuren hebben. Dat valt enorm op!

Je kunt de kleuren ook laten aansluiten op de andere tinten die terugkomen in de woonkamer. Zo maak je er een geheel van dat goed bij elkaar past. Of ga bijvoorbeeld voor je lievelingskleur. Om maar wat voorbeelden te noemen.


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >

Terug naar overzicht >>