arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zwart in de woonkamer: voorbeelden en inspiratie

Zwart in de woonkamer: voorbeelden en inspiratie

Ben je toe aan een nieuwe kleur in de woonkamer? Denk eens aan zwart! Misschien niet de kleur die je als eerste zou uitkiezen, maar het kan juist enorm stijlvol en trendy staan. Daarom gaan we het in deze blog over deze kleur hebben. Kijk mee voor meer inspiratie!

Zwart aan de muur

Hoe je het meteen goed kunt aanpakken met een zwarte woonkamer? Door de muren een lik verf te geven! Dat lijkt misschien een enorm contrast, zeker als de muren momenteel een witte kleur hebben. Maar durf daar juist voor te kiezen! Als je op onderstaand beeld kijkt, krijg je meteen een idee hoe het eruit gaat zien.

Ziet het er niet modern en smaakvol uit? Perfect als dat de uitstraling is waar je voor wilt gaan! En als je de kleur combineert met andere lichte tinten in huis, wordt het heus geen sombere boel – toch wel de reden waarom je anders bij deze kleur uit de buurt zou blijven.

Perfect bij een modern interieur: een zwarte muur

Een zwarte bank

Na de muur is de bank toch wel het grootste oppervlakte in je woonkamer. En ook de bank is zeker een optie voor een interieur in het zwart! Er komt ook nog eens een ander voordeel bij kijken: die zwarte bank matcht met alle andere items in je interieur. Zo kun je het verder dus kleurrijk aanpakken, mocht dat je wens zijn.

In het voorbeeld hierboven is de zwarte muur gecombineerd met de zwarte bank – en ook dat levert weer een stijlvol geheel op. Een plaatje, donkere interieurs! Zoals we hierboven ook al noemden: bij de woonkamer in het zwart passen andere kleuren al gauw. Combineren maar dus!

Durf te kiezen voor een zwarte bank in de woonkamer

Combineer een zwarte inrichting met hout

Het is een prachtige combinatie: zwart met hout! Kijk maar eens op het beeld hieronder, dan zie je meteen wat we bedoelen. Over een modern en strak interieur gesproken. Daar ga je dus zeker voor als je een zwart interieur in de woonkamer verwezenlijkt.

De kleur van het hout? Dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Als je voor lichtkleurig hout gaat, komt dat contrast weer naar voren. Maar ook een donkere kleur kan juist stijlvol staan bij zwart met hout in het interieur. Het is maar net wat jij fraaier vindt.

Zwart in de woonkamer: voorbeelden en inspiratie

Zwarte accessoires in huis

Ten slotte is het een idee om zwarte woonaccessoires in huis te halen. Ideaal als je geen zin hebt om grote nieuwe items in huis te halen of een verbouwing in gang te zetten. Accessoires voeg je al gauw even toe aan de woonkamer!

Zwarte woondecoratie vormt ook een ideale manier om te testen of deze kleur in huis bij je past – probeer het op deze manier eerst even uit, voor je meteen de muur gaat schilderen. Of laat het gewoon zo: subtiele zwarte accenten in het interieur trekken ook zeker al de aandacht.

Mooi: zwarte woonaccessoires in het interieur

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >

Terug naar overzicht >>