arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een donkere hal: zo kies je voor stijl en sfeer
Een donkere hal - zo kies je voor stijl en sfeer

Een donkere hal: zo kies je voor stijl en sfeer

Pak uit met de donkere kleur

Als we het hebben over de donkere hal, bedoelen we ook echt een ruimte waarin bijna geen lichte elementen meer te vinden zijn. Durf dus uit te pakken met de look en feel in deze ruimte! Schilder alle muren in een donkere tint, geef de vloer een donkere make-over. Als je begint bij deze grote oppervlakten, pak je de boel meteen goed aan. Wees daar niet terughoudend in!

Welke donkere kleur je deze onderdelen in de ruimte kunt geven? Dat is uiteindelijk natuurlijk aan jou. Maar om wat tips te geven voor donkere muren in de hal of een donkere vloer in de ruimte: denk aan donkerblauw, diepgrijs of zwart. Dit zijn allemaal tinten die in vrijwel iedere woning goed uitkomen – wat dan ook maakt dat je er heus groots mee mag uitpakken.

De items in de hal

Donkere kleuren in de hal kun je ook terug laten komen in de items die er staan. Ga dan ook voor donkere meubelen in de hal! Denk bijvoorbeeld aan het bankje dat je er plaatst om de schoenen op aan te trekken, of de kast die er staat om spullen in te bewaren.

Ook hierbij is de tint die je uitkiest van belang voor de uitwerking van de stijlvolle donkere hal. Speel hiermee in combinatie met de muren en vloeren: combineren mag! Ga bijvoorbeeld voor een donkerblauwe muur en zwarte meubelstukken. Hoewel het nog altijd om een donkere ruimte gaat, vallen deze kleurverschillen zeker op.

Een donkere hal - zo kies je voor stijl en sfeer

De details in een donkere kleur

Naast de grote oppervlakten in de ruimte, doe je er ook goed aan om na te denken over accessoires in een donkere kleur. Stem de boel helemaal goed op elkaar af! Waar je aan moet denken? Bijvoorbeeld de knoppen om de jassen aan op te hangen, de deurklinken of de mat onder de deur. Door ook hierbij de juiste tint te kiezen, maak je de boel compleet!

Hoewel de donkere kleur in de hal op het eerste gezicht misschien wat heftig lijkt, zal blijken dat het juist voor een enorm smaakvolle omgeving zorgt. In deze hal kom je meteen tot rust als je terugkomt na een drukke werkdag. En dat is natuurlijk heel wat waard!


Reageer

Lees ook:

Comfortabel slapen onder een extra breed dekbed >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Ronde spiegels voor elke stijl: van landelijk tot industrieel >
Een make-up hoek in huis: de mooiste voorbeelden >
Een lichtplan voor in de tuin: lees onze tips >
Grote planten in huis: voorbeelden en inspiratie >
De bank naast de eettafel: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het inrichten van je thuiskantoor >
Kurk in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Ik behang, jij behangt, wij behangen >
Douchecabine kopen: 3 dingen waar je op moet letten! >
Opvallende dekbedovertrekken voor een tropische slaapkamer >
Zo werkt TL-verlichting >
Moderne gietvloer: alle voordelen op een rij >
Tips om de zolder opgeruimd te houden >

Terug naar overzicht >>