arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend

De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend

Ben je op zoek naar een nieuwe kleur in de woonkamer? Dat is natuurlijk toch wel de belangrijkste kamer om kleur aan toe te voegen in je woning: je brengt er de meeste tijd door, en het is de kamer die jou kenmerkt. We zijn dol op groen in de woonkamer: trendy en rustgevend. In deze blog delen we verschillende voorbeelden.

De groene muur

Een groene woonkamer die lekker opvallend is? Dat kan zeker! Kies er bijvoorbeeld voor om de muur groen te verven – dan kun je niet om deze mooie kleur heen. Zeker als de andere items in de woonkamer een basic uitstraling kennen, past zo’n knalkleur op de muur zeker. Dat zorgt voor een goed contrast!

Daarbij is het belangrijk om de tint van de groene kleur in de woonkamer te bepalen. Ga je bijvoorbeeld voor lichtgroen of donkergroen in de woonkamer? En ga je voor een fellere tint of juist een zachtere tint? Allemaal zaken om bij stil te staan, voor je die potten verf in huis haalt!

De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend

Een groene bank

Je kunt de groene kleur natuurlijk ook in de meubelstukken verwerken in de woonkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groene bank? Kijk maar eens op het beeld hieronder: wij zijn dol op dit idee. Echt weer even anders dan anders – die bank valt goed op!

Naast de bank zijn er ook andere groene meubelstukken te bedenken. Zo kan je een groene fauteuil in huis halen. Of verf een kast of tv-meubel in deze stralende kleur.

Mooi: de groene bank in huis

Planten in de woonkamer

Een andere, subtielere manier om de groene kleur in de kamer terug te laten komen? Met planten! Zo ga je meteen op een speelse manier om met de kleur – een waardevolle toevoeging voor de ruimte.

Bepaal hierbij welke planten je in huis haalt. Ze zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten te vinden: een mix aan verschillende soorten staat wat ons betreft het mooist. Ga bijvoorbeeld voor zowel grote als kleine planten in de woonkamer – zet ze naast elkaar. En ga ook voor verschillende looks: van planten met grote bladeren tot cactussen met stekeltjes.

Mooi: groene planten in de woonkamer

Groene accessoires in huis

Een laatste manier om groen te verwerken in de woonkamer: haal groene accessoires in huis! Op deze manier vormt de kleur een extra toevoeging aan de woonkamer – het groen staat niet centraal, maar valt nog altijd op. En dat is bijvoorbeeld handig als er al een andere opvallende kleur te vinden is in de ruimte!

Groene accessoires zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. We denken bijvoorbeeld meteen aan kussens of een plaid op de bank. Maar ook andere items, zoals klokken of vazen, zijn er zeker in het groen te vinden.

De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend

Reageer

Lees ook:

Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan! >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Populaire tegels in 2021 >
Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer >
Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen! >
Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch >
Dít zijn de 5 tofste vintage planten voor een retro interieur >
Gaan al je kamerplanten dood? Dít doe je mogelijk fout! >
Zo creëer jij de gezelligste eethoek om met meerderen te kunnen tafelen >
Zo maak jij jouw zithoek compleet >

Terug naar overzicht >>