arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Een verhuizing voorbereiden: dit kun je tijdig doen

Een verhuizing voorbereiden: dit kun je tijdig doen

Het is een enorme klus: een verhuizing. We durven wel te stellen dat het er meestal een is waar we toch behoorlijk tegenop zien. Het is fijn als de boel over is, maar daar komt toch eerst flink wat stress bij kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk! In deze blog geven we je tips: zo bereid je je verhuizing voor.

Inpakken maar

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar in werkelijkheid wordt het maar al te vaak overgeslagen: begin op tijd met het inpakken van je spullen! Ze moeten hoe dan ook over – wat betekent dat je hoe dan ook tijd moet besteden aan deze taak. En hoe eerder je eraan begint, hoe meer stress je bespaart.

Natuurlijk, we begrijpen het: zin heb je nu niet bepaald in deze taak. En dan komen de smoesjes om de hoek kijken: deze spullen heb ik nog nodig, die kunnen nog niet de doos in. Maar eerlijk is eerlijk – een boel spullen kunnen echt al op tijd ingepakt worden. Denk aan accessoires, kleding van een ander seizoen en keukenspullen die je echt niet iedere week gebruikt. En als je de start van het inpakken eenmaal hebt gemaakt, ga je er veel sneller mee door!

Een verhuizing voorbereiden: dit kun je tijdig doen

Ken je nieuwe woning goed

Tijdens een verhuizing is het laatste dat je wilt dat je voor verrassingen komt te staan. Zorg er dan ook voor dat je je nieuwe woning al door en door kent. Dat is lastig als er nu nog andere mensen in wonen, maar in dat geval is het wijs om aan bijvoorbeeld je makelaar zoveel mogelijk gegevens op te vragen of vragen die je hebt te stellen. Je voelt je zo misschien een beetje een lastpak, maar uiteindelijk ben je meer dan blij dat je hiervoor hebt gekozen!

Zo voorkom je dat er bijvoorbeeld plotseling iets blijkt te ontbreken of kapot is aan de nieuwe woning – waar jij geen weet van had. Dan sta je zomaar met al je spullen voor de deur, en blijkt dat er eerst nog moet worden verbouwd. Wees daarom altijd op de hoogte.

Zo pak je een verhuizing aan

Maak een plan van aanpak

Je denkt misschien dat je alles wel in je hoofd hebt zitten wat betreft die verhuizing – dat komt wel goed. Maar toch raden we je aan om alles op te schrijven: maak echt een plan van aanpak. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en is ook meteen voor iedereen duidelijk hoe de taken in elkaar steken. Dat voorkomt ergernissen!

Het is ook zaak om de boel tijdens de verhuizing te ordenen. Schrijf op de verhuisdozen bijvoorbeeld duidelijk wat erin zit – dat maakt het uitpakken vervolgens eenvoudiger. En verdeel ook de taken per persoon: laat bijvoorbeeld de een de slaapkamer inrichten en de ander de woonkamer. Hoe eerder dit verdeeld is, hoe sneller die verhuizing gaat!


Reageer

Lees ook:

Haal de natuur naar de slaapkamer toe >
8 tips om de warmte binnen te houden >
Deze items heb je nodig voor een prachtig gedekte tafel >
Dit zijn de ultieme winterse accessoires in huis >
Een stijlvol hoog-laag seniorenbed; het is mogelijk! >
Zo creëer je eenheid in de woonkamer >
Deze leuke accessoires kun je op je nachtkastje kwijt >
Met deze tips lijkt je woning groter >
Zo houd je je woning met huisdieren netjes >
Tips voor goede ventilatie in de badkamer >
Met deze tips ga je voor een betere nachtrust in je slaapkamer >
Meer kleur in de woonkamer met deze tips >
Dit zijn handige accessoires als je een bad in huis hebt >
Zo zorg je ook in januari voor een gezellige look in huis >
Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look >

Terug naar overzicht >>