arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën!
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën!

Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën!

We zijn groot fan van terracotta! Je brengt er veel sfeer mee in je interieur. Een terracotta interieur kun je op verschillende manieren verwezenlijken, als het op de kleur aankomt. Dat maakt het dan ook zo tof: pak het aan op jouw manier! We delen in deze blog onze favoriete ideeën met je.

Verfkleur terracotta op de muur

We pakken het meteen groots aan: geef je muur een lik verf in deze vrolijke kleur! Of je nu gaat voor een terracotta muur in de woonkamer of een terracotta muur in de slaapkamer: de look staat óveral beeldschoon. Je kunt natuurlijk ook in meerdere kamers voor deze optie gaan!

Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën!

Terracotta interieur: plantenpotten

We kennen ze allemaal wel: terracotta plantenpotten. Ze zijn dan ook weer helemaal terug van weggeweest. Of je ze nu binnen of buiten neerzet: deze plantenpotten staan sowieso goed. De oranjeachtige kleur gaat namelijk ook perfect samen met het groen van planten.

Meubels in terracotta in je interieur

Je kunt tevens uitpakken met terracotta in je interieur door meubels in deze kleur te kiezen. Het is misschien even zoeken, maar ze zijn er zeker te vinden. Van de bank tot de eetkamerstoelen: bedenk wat jij het mooist vindt staan. Fraai in combinatie met een donkerrode muur bijvoorbeeld. Of ga voor een grijze kleur op de muur, zodat terracotta er nog meer uitspringt.

Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën!

Terracotta vloer in het interieur

Ooit van een terracotta vloer gehoord? Ook dit is een keuze! Zo maak je absoluut iets unieks van je interieur. Juist een reden dus om dit te doen.

Woonaccessoires interieur in terracotta

Er zijn ook veel woonaccessoires in terracotta voor het interieur te vinden. Zo breng je de terracotta kleur naar de woonkamer toe bijvoorbeeld, of denk juist weer aan een terracotta slaapkamer. Vazen, klokken, beelden en kaarsenhouders: verschillende opties waar je uit kunt kiezen.

Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën!

Terracotta in de tuin

Tot slot willen we nog even benoemen dat terracotta niet alleen in het interieur beeldig staat, maar ook buitenshuis – in de tuin! Hier kun je de plantenpotten neerzetten, waar we het hierboven al over hadden. Of denk juist aan een terracotta muurkleur in de tuin! Een geweldige manier om je tuin van een zomers jasje te voorzien. Zo hoef je eigenlijk niet eens meer op vakantie. De zon schijnt voor je gevoel immers altijd, gewoon in jouw achtertuin! Combineer dit met terracottakleurige accessoires, zoals kussentjes voor op de tuinstoelen. Zo is het hele plaatje compleet, om elke keer weer van te gaan genieten in je tuin.


Reageer

Lees ook:

3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Wij jij genieten in je eigen buitenspa? >
De echte vakantietuin >
Zo houd jij je zwembad schoon >
Waarom je een veranda zou moeten kopen >
Een vijver waar ook je vissen blij van worden >
Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis >
De lekkerste kersen haal je uit… je eigen tuin >
Jacuzzi plaatsen in de tuin: houd hier rekening mee >
Tips als je last hebt van ongedierte in je tuin >
Welke soorten hagen zijn goed bestand tegen sneeuw en vorst? >
5 populaire hagen voor extra stijl bij je woning >
Met deze tuinmeubelen heb jij een unieke zitplek >

Terug naar overzicht >>