arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Nieuwe tuinset? Zo zorg je ervoor dat hij mooi blijft!
Nieuwe tuinset? Zo zorg je ervoor dat hij mooi blijft!

Nieuwe tuinset? Zo zorg je ervoor dat hij mooi blijft!

Heb je net een nieuwe tuinset aangeschaft? Gefeliciteerd! Nu wil je natuurlijk dat je nieuwe meubels zo lang mogelijk mooi blijven. In deze blog geven we je een aantal tips over hoe je je tuinset goed kunt onderhouden zodat hij er altijd als nieuw uitziet.

Bescherm je tuinset met een hoes

De beste manier om je tuinset te beschermen tegen weersinvloeden is door hem af te dekken met een tuinmeubelhoes. Hiermee voorkom je dat regen, sneeuw en uv-straling je meubels beschadigen. Ook voorkom je hiermee dat er vuil en vogelpoep op je meubels terechtkomen. Bij Tuinmeubelhoesshop vind je een ruim assortiment aan hoezen in verschillende maten en kleuren. Zo kun je altijd een hoes vinden die bij jouw tuinset past.

Maak je tuinset regelmatig schoon

Door je tuinset regelmatig schoon te maken, blijft hij niet alleen mooi, maar gaat hij ook langer mee. Het is belangrijk om hiervoor het juiste schoonmaakmiddel te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld geen schuurmiddelen, chloor of andere agressieve middelen. Deze kunnen je meubels beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een zachte spons en een mild schoonmaakmiddel, zoals groene zeep. Spoel de meubels na het schoonmaken goed af met water.

Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Krijgt je tuinset een vlek? Verwijder deze dan zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om de vlek eruit te krijgen. Gebruik hiervoor een speciaal vlekkenmiddel voor tuinmeubelen. Dit middel is speciaal ontwikkeld om vlekken op buitenmeubels te verwijderen, zonder de meubels te beschadigen.

Gebruik de juiste kussens

Gebruik de juiste kussens

Kussens maken je tuinset niet alleen comfortabel, maar geven ook extra sfeer aan je tuin. Let bij het kiezen van kussens wel op dat je kussens kiest die geschikt zijn voor buiten. Deze kussens zijn namelijk waterafstotend en vuilafstotend. Hierdoor blijven je kussens langer mooi en hoef je ze minder vaak te vervangen.

Berg je tuinset op in de winter

Hoewel je tuinset tegen een stootje kan, is het niet aan te raden om je meubels het hele jaar buiten te laten staan. Zet je tuinset daarom in de winter binnen of in een schuur. Als je geen ruimte hebt om je meubels op te bergen, kun je ze ook afdekken met een tuinmeubelhoes. Zo bescherm je je tuinset tegen de winterse weersomstandigheden en gaat hij langer mee.

Met deze tips blijft je nieuwe tuinset mooi en kun je er jarenlang van genieten! Vergeet niet om een kijkje te nemen bij Tuinmeubelhoesshop voor een ruim assortiment aan hoezen voor je tuinmeubels.


Reageer

Lees ook:

Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >

Terug naar overzicht >>