arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Je tuin kleurrijker maken: 7 tips

Je tuin kleurrijker maken: 7 tips

Groen gras, grijze tegels, bruine schutting. Saai, saai, saai. Tijd om aan de slag te gaan om de tuin wat meer kleur te geven. Want kleur maakt de tuin gezelliger en brengt meer sfeer in de tuin. Maar hoe doe je dat eigenlijk, kleur in de tuin brengen? Wij geven 7 tips om je tuin kleurrijker te maken.

1. Vrolijke border

Heb je een border in de tuin? Plant daar dan je bloemen en planten op een slimme manier. Zorg ervoor dat je voor elk seizoen bloeiende planten hebt. Zo heb je bijvoorbeeld mooie winterbloeiers, heb je in het voorjaar prachtige bloemen en bloesems en zijn er ook genoeg planten die prachtig bloeien in de zomer en de herfst. Door deze planten te combineren heb je het hele jaar door vrolijke kleuren in je borders.

Vrolijke border in kleurrijke tuin

2. Kunstplanten in de tuin

Misschien heb jij geen groene vingers. Ben je gewoon niet zo goed in het wieden van onkruid of het snoeien van de struiken. In dat geval kun je kiezen voor plantenbakken. Plant ze vol met mooie kunstplanten, zodat je het hele jaar door mooie kleuren hebt. Af en toe kun je de kunstplanten wisselen voor andere planten om wat variatie te behouden.

3. Gekleurd kunstgras

Je hebt kunstgras is allerlei verschillende soorten. Wil jij een decoratie maken van kunstgras, bijvoorbeeld in een strook op de schutting? Check dan eens de verschillende kleuren kunstgras. Je kunt prachtig gekleurd kunstgras van grasexpert.com gebruiken om je tuin vol kleur te brengen.

Gekleurd kunstgras in de tuin

4. Kleurrijke schuttingdecoraties

Je schutting hoeft niet kaal te zijn! Je kunt prachtige schutting decoraties gebruiken. Zo heb je er mooie metalen decoraties voor, zoals vrolijke vlinders of bloemen. Maar je kunt ook zelf schutting decoraties maken. Bijvoorbeeld bloempotjes die je in felle kleuren schildert. Of je maakt zelf een schilderij op de schutting om de boel op te vrolijken. Natuurlijk kun je ook je tuinhuis of houten schuur op deze manier opvrolijken.

5. Vrolijke meubels

Je tuinmeubels zullen waarschijnlijk basiskleuren hebben. Maar je kunt ze enorm opvrolijken door te kiezen voor kleurrijke kussens. Tuinkussens zijn er in alle denkbare kleuren. En ben je echt creatief, dan kun je natuurlijk ook de meubels zelf schilderen in een hip kleurtje. Zo krijg je een mooi fel kleurenelement dat centraal staat in de tuin.

Vrolijk geschilderde tuinmeubels

6. Felle zonwering

Je hebt waarschijnlijk wel zonwering in de tuin. Misschien heb je alleen zonwering aan het huis vast, zoals een zonnescherm of screen. Er is geen enkele reden waarom je die perse wit of grijs zou willen kiezen. Ga eens voor een gaaf kleurtje! En ook je parasol kun je best in een vrolijke kleur kiezen om de tuin op te vrolijken.

7. Denk aan kleurcombinaties

Je hebt nu een aantal methoden gezien om meer kleur in de tuin te brengen. De laatste tip gaat vooral over je kleurkeuze. Het is meestal het beste om een bepaalde kleurcombinatie te kiezen en daar niet teveel van af te wijken. Door elke felle kleur zomaar in de tuin te brengen wordt het rommelig en druk. Door een bepaalde kleurcombinatie te kiezen maak je de tuin wel kleurrijk, maar behoud je ook de eenheid en de rust in de tuin.

Kleurcombinatie in kleurrijke tuin

Kleur in de tuin is veel meer dan alleen de eenvoudige groentinten en aardekleuren. Je kunt spelen met kleur om de boel gezelliger te maken. Zo kun je echt genieten van de tuin in elk seizoen! Op welke manier ga jij je tuin kleurrijker maken?


Reageer

Lees ook:

Duurzaam het regenwater beheren >
Een strakke én warme tuin met kunstgras >
4 tips voor een tuin waar je het hele jaar van geniet >
5x dingen die jouw tuin ongetwijfeld gezelliger maken >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Moestuin beginnen? Dit zijn de 5 belangrijkste tips en tricks! >
Wel of geen carport nemen? Alle 6 voordelen van een carport op een rijtje! >
Zo houd je de tuin volledig corona veilig voor de buren >
Gazon onderhouden: lees deze tips >
4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin >
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Nieuw terras aanleggen? Check deze 3 soorten tuintegels >
Een vlonder in je tuin plaatsen >
4x de meest gemaakte fouten bij het inrichten van je tuin >

Terug naar overzicht >>