arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er?
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er?

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er?

Vroeger werd de gevel van een woning vaak geheel van steen gemaakt. Vandaag de dag zien we steeds vaker combinaties van steen en andere materialen. Zo is menig gevel in ons land gedeeltelijk bekleed met hout. De laatste jaren kiezen mensen steeds meer voor kunststof. Overweeg je ook om (een deel van) jouw gevel te bekleden met dit materiaal? Wij zetten hieronder een aantal soorten kunststof gevelbekleding op een rijtje.

Kunststof gevelbekleding met houtlook

Omdat kunststof een ander materiaal is dan hout, denken veel mensen dat zij gevelbekleding van hout en kunststof makkelijk uit elkaar kunnen halen. Een aantal jaar geleden was dit inderdaad het geval, maar de verschillen zijn steeds kleiner geworden. Dit komt vooral doordat je tegenwoordig voor kunststof gevelbekleding houtlook kunt kiezen. In het kunststof zijn houtnerven aangebracht, waardoor het lijkt alsof jouw gevel bekleed is met hout.

Kies je voor kunststof in plaats van hout? Dan profiteer je van de nodige voordelen. In tegenstelling tot houten gevelbekleding hoef je kunststof vrijwel niet te onderhouden. Een keer of twee per jaar schoonmaken is voldoende. Omdat hout verkleurt, moet gevelbekleding van dit materiaal eens in de zoveel tijd opnieuw geverfd worden om ervoor te zorgen dat jouw woning zijn uitstraling behoudt.

Kunststof schroten

Naast kunststof gevelbekleding met houtlook kun je jouw gevel ook bekleden met kunststof schroten. Eén van de grootste voordelen van deze rabatdelen is dat ze zowel horizontaal als verticaal gemonteerd kunnen worden op jouw gevel. Hierdoor bepaal je helemaal zelf hoe jouw woning eruit komt te zien. Net als bij kunststof gevelbekleding met houtlook geldt ook voor kunststof schroten dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn.

Kunststof steenstrips

De laatste jaren is er steeds meer vraag naar kunststof steenstrips. Dit komt vooral doordat ze scherp geprijsd zijn. Bovendien lijkt het alsof jouw gevel gemetseld is wanneer je voor deze gevelbekleding kiest. Net als voor vrijwel alle andere soorten kunststof gevelbekleding geldt ook voor kunststof steenstrips dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. De strips zijn onder meer verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor zijn er voor iedere gevel wel passende kunststof steenstrips te vinden.

Niet alleen geschikt voor woonhuizen

Niet alleen geschikt voor woonhuizen

Als we het over kunststof gevelbekleding hebben, denken veel mensen al snel aan een woonhuis. Je komt deze gevelbekleding inderdaad veelvuldig tegen bij woonhuizen. Toch is het niet zo dat je het uitsluitend voor woningen kunt gebruiken. We zien namelijk ook steeds vaker dat de gevel van chalets en vakantiehuizen bekleed wordt met kunststof. De beperkte mate van onderhoud is hier de voornaamste reden voor. Een eigenaar van een chalet of vakantiehuis hoeft amper om te kijken naar de buitenkant als hij de gevel bekleedt met kunststof. Hij hoeft zo’n vakantieverblijf alleen een paar keer per jaar schoon te maken. Dit kan met warm water en een sopje, maar ook met een hogedrukspuit.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >

Terug naar overzicht >>