arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Zwart in het interieur: voorbeelden en inspiratie
Durf te gaan voor een donkere muur in de slaapkamer

Zwart in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Vind je zwart in het interieur niet kunnen? Daar denk je na het lezen van deze blog wel anders over! Hoewel we soms al snel moeten denken aan duisternis als het om deze kleur gaat, hoeft daar niets van waar te zijn. Zwart is chique, stijlvol en tijdloos. Prachtige eigenschappen om toe te voegen aan je woning! Lees dan ook snel verder hoe je dit kunt verwezenlijken.

Zwarte meubelstukken in huis

Een van de mooiste manieren om zwart naar het interieur toe te halen is door te kiezen voor zwarte meubelstukken in huis. De bank, de tafel of de eetkamerstoelen: het is allemaal mogelijk. Kies een van deze items uit en ga daar omheen voor meubelstukken die een kleur hebben – dat zorgt voor de ideale balans.

Een groot praktisch voordeel dat hierbij komt kijken? Je ziet vlekken een stuk minder snel dan wanneer je lichte meubelstukken in huis haalt. Perfect bijvoorbeeld als je kinderen hebt! Maar dat is niet alles: we vinden het er ook beeldschoon uitzien. Stoer en stijlvol. Zwart straalt karakter uit.

Zwart in het interieur: voorbeelden en inspiratie

Een zwarte vloer

Heb je er geen zin in om nieuwe meubelstukken in huis te halen? Ga in dat geval voor een pot zwarte verf – ook daarmee kom je al een eind. Zo is het een prachtig idee om te gaan voor een zwarte vloer in huis. Zeker als het gaat om een houten vloer vormt dit likje verf een stijlvolle toevoeging. Maar ook zwarte tegels zien er goed uit – bijvoorbeeld in de badkamer.

De zwarte vloer maakt je woning echt even anders dan anders. In maar weinig huizen komt deze look voor – wat de reden om dit te kiezen juist alleen maar groter maakt. Zo maak je er echt jouw plek van! En dat voelt goed.

Pak uit met een zwarte vloer in huis

Een zwarte muur

Wie nog een stapje verder wilt gaan dan de zwarte vloer, kiest voor een zwarte muur in huis. Nog net wat meer opvallend, nog net wat meer karakteristiek. Waar je hiervoor kunt kiezen? Het is eigenlijk een optie in iedere ruimte: van de woonkamer tot de slaapkamer, van de keuken tot de werkruimte.

Wie het idee van een zwarte wand wat heftig vindt, kan er ook voor kiezen om een muur in een kamer deze kleur te geven. De andere wanden kunnen daarbij een lichtere tint kennen. Dat zorgt voor een speelse look: een krachtige afwisseling. Ook kun je lichtkleurige meubelstukken voor een donkere wand plaatsen: hiermee wordt hetzelfde afwisselende resultaat bereikt.

Durf te gaan voor een donkere muur in de slaapkamer

Zwarte accessoires in de woning

We sluiten af met zwarte accessoires in het huis: een subtiele manier om deze kleur in huis te halen. Zo kun je hier en daar een zwart detail toevoegen aan je woning, zonder meteen voor een metamorfose te hoeven kiezen.

Om welke accessoires we het hebben? Ook hier is weer een heleboel mogelijk. Plantenpotten, klokken, bewaardozen en vazen: er is genoeg te vinden. Ook zwarte kaarsen zien er mooi uit – zeker in de koude wintermaanden. Zwarte accessoires zorgen voor een unieke look!

Zwarte accessoires in huis: stijlvol en elegant


Reageer

Lees ook:

De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >

Terug naar overzicht >>