arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Welke grootte container heb ik nodig?
Welke grootte container heb ik nodig?

Welke grootte container heb ik nodig?

Ga je binnenkort het huis verbouwen? Of ga je de tuin aanpakken? Dan kan het van pas komen een afvalcontainer te huren en deze op de parkeerplaats te zetten. Je kunt kiezen voor verschillende groottes. Maar hoe weet je nu welke maat je nodig hebt? En hoe reken je met de aangeboden maten?

De meest gangbare maten

Voor een afvalcontainer huren zijn de meest gangbare maten 3 kubieke meter, 6 kubieke meter en 10 kubieke meter. Hoe groot de container precies is, kan verschillen per containerbedrijf, per merk of per leverancier. Weet je niet zeker welke maat je moet hebben, dan kun je het best contact opnemen met de verhuurder. Deze kan je vaak helpen een schatting te maken van de benodigde ruimte.

Hoeveel ruimte je nodig hebt, hangt ook af van het soort afval dat je gaat afvoeren. Voor bouw- en sloopafval heb je vaak meer ruimte nodig dan voor het afvoeren van grond en aarde.

1 kubieke meter is 10 kruiwagens

Een stelregel is dat 1 kubieke meter ongeveer 10 kruiwagens van 100 liter is. Als je dat in je achterhoofd houdt, kun je uitrekenen welke grootte container je nodig hebt. Natuurlijk heeft bouw en sloopafval meer ruimte nodig dan grond of aarde. Bij bouw- en sloopafval, puinafval en tuinafval ontstaat vaak wat loze ruimte in de container. Daarom is het een goed idee het afval zo klein en compact mogelijk te maken. Gooi dus geen hele objecten in de container, maar haal deze eerst uit elkaar. Zo kun je meer ruimte benutten. En dat bespaart geld!

Houd rekening met de parkeerplaats

Houd rekening met de parkeerplaats

De meeste mensen zetten de afvalcontainer op de parkeerplaats neer. Geen probleem, want afvalcontainers van 3 kuub of 6 kuub passen gewoon op een parkeerplaats. Op grote parkeerplaatsen passen ook containers van 10 kuub. Houd er rekening mee dat niet iedere parkeerplaats even groot is. Er zit verschil in ruimte bij een haakparkeervak, hoekparkeervak en een langsparkeervak.

Een haakparkeervak staat haaks op de doorgaande weg, terwijl een hoekparkeervak schuin is: je kunt er schuin inrijden. Een langsparkeervak loopt parallel aan de weg. Hiervoor moet je fileparkeren. Kijk dus voordat je gaat een container huren eerst goed naar de ruimte op de parkeerplaats. En vergeet ook de nodige vergunningen niet aan te vragen bij de gemeente.

Waar komt de vrachtwagen?

Aan alleen een vrije parkeerplaats om de container neer te zetten, heb je niet genoeg. Houd ook rekening met plaats voor de vrachtwagen die de container plaatst en weer ophaalt. Bij een haakse parkeerplaats is dit vaak geen probleem, maar op een krappe parkeerplaats kan dit wel een probleem volgen. Goed om te weten: een vachtwagen heeft meestal zo’n 8 meter ruimte nodig. Dat komt neer op drie parkeervakken.


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >

Terug naar overzicht >>