arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Groenblijvende bomen voor in een kleine tuin
Groenblijvende bomen voor in een kleine tuin

Groenblijvende bomen voor in een kleine tuin

Met boompjes in de tuin creëer je gemakkelijk een gezellige sfeer en zorg je voor meer privacy. Maar wat doe je als je slechts een kleine tuin hebt? Dan ga je op zoek naar kleine bomen die niet hard groeien! Om de zoektocht eenvoudiger te maken, staan hieronder 5 mooie bomen op een rij. Ze zijn allemaal geschikt voor kleine tuinen en daarnaast groenblijvend. Zo geniet je het hele jaar door van jouw nieuwe aankoop.

1. Olijfboom

De olijfboom (Olea Europea) is een hele populaire boom voor in de tuin. Een groot voordeel is dat het verkrijgbaar is in diverse formaten. Zo zijn er ook kleine olijfboompjes verkrijgbaar. Deze zijn geschikt voor in kleine tuinen en kunnen zelfs op het balkon worden geplaatst in een stevige pot. Let er wel op dat je de olijfboom op een beschut en relatief warm plekje zet. Wanneer de boom in volle grond staat, is hij tot -10 graden winterhard. Tijdens de hele koude periode kun je de olijfboom het beste beschermen met een speciale planthoes. Klik voor meer advies en informatie over olijfbomen.

2. Steeneik

Je herkent een steeneik aan de donkere grijsgroene bladeren. De boom heeft een mediterrane uitstraling en brengt veel sfeer in de tuin. In een warm mediterraan land kan de boom maar liefst 30 meter hoog worden. Maar maak je geen zorgen: in het Nederlandse klimaat blijft de boomsoort een stuk kleiner, gemiddeld 3 tot 4 meter hoog. Steeneiken zijn verkrijgbaar als leiboom of in struikvorm. Daarnaast heb je de keuze uit een halfstammige, hoogstammige en meerstammige steeneik.

3. Dwergpalm

Een palm mag niet ontbreken als je dol bent op de tropische sfeer. Voor kleine tuinen is de Europese dwergpalm (Chamaerops humilis) een goede keuze. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een kleine palmsoort. Je kunt het in de grond plaatsen of in een mooie plantenbak op het terras zetten.

Dwergpalm

4. Ananasguave

Een Ananasguave kan flink groeien, maar is ook gemakkelijk klein te houden. Je kunt de boom snoeien in iedere gewenste vorm. In de bloeiperiode komen er prachtige bloemen aan de boom die later verkleuren.

5. Leiboom

Over het algemeen zijn leibomen een goede aankoop voor een kleine tuin. Je kunt ze ook wel omschrijven als een haag op een hoge stam. Perfect te gebruiken als tuinafscheiding! Er zijn zowel groenblijvende als bladverliezende leibomen verkrijgbaar. De eerder genoemde olijfwilg en steeneik zijn groenblijvende leibomen. Daarnaast kun je eens kijken naar een laurierkers, hulst of groenblijvende magnolia. Lees hier de beste informatie leibomen kopen.


Reageer

Lees ook:

Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >
Nieuwe tuinset? Zo zorg je ervoor dat hij mooi blijft! >
Maak je tuin klaar voor de steeds warmere Nederlandse zomers >
Dit mag niet ontbreken in een tropische tuin >
Renoveer de tuin en plaats een overkapping aan huis >
3x de beste ideeën voor in de tuin >
Zwembad in de tuin plaatsen: 5 tips >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Waarom heb je een vloerkleed nodig op je terras? >
Besparen op de aanleg van je tuin: zo doe je dat >
Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping >
Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips >
Plaats snel een goede schutting >
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment >

Terug naar overzicht >>