arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks

De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks

We zien het vaak als een detail in een ruimte: een gordijn. Toch is het slim om de juiste keuze te maken als het aankomt op de gordijnen! Dat geldt voor elke ruimte in huis. Zo ook de kinderkamer. Wat zijn nu de ideale gordijnen in de kinderkamer? Dat lees je in deze blog.

Gordijnen kinderkamer: kleur

Het leukste onderdeel om je mee bezig te houden rondom de gordijnen voor de kinderkamer of de gordijnen voor de babykamer: de looks! Zie de gordijnen als een verlengstuk van de verdere styling in de ruimte. Stem bijvoorbeeld de kleur van de gordijnen in de kinderkamer af op de verdere kleuren die je er terug laat komen. Of ga voor een mooie kleurencombinatie. Laat je bijvoorbeeld geel als kleur in de kinderkamer naar voren komen? Kies daarbij voor groene gordijnen. Om maar een voorbeeld te noemen!

De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks

Kinderkamer gordijnen met een print

Naast de kleur kun je qua looks ook denken aan een leuke print. Gordijnen voor de kinderkamer zijn er in allerlei soorten en maten te vinden! Van strepen tot bloemen, van dino’s tot sterren: bedenk wat bij jou kind in de smaak valt. Zo vormen die gordijnen een waardig onderdeel van de kinderkamer! Je kunt dit tevens afstemmen op onze behangideeën voor de kinderkamer: wijs met een toffe combinatie een thema aan voor de kamer.

Verduisterende gordijnen kinderkamer

Je wilt dat de gordijnen in de kinderkamer verduisterend zijn. Dit maakt namelijk dat je kindje beter kan slapen! Kinderen gaan immers al vroeg naar bed toe. Als het in de zomermaanden nog licht is buiten, kan dat het inslapen vermoeilijken. In de ochtenduren kan een kind extra vroeg wakker worden als de zon door de gordijnen schijnt. Kies liever voor verduisterende gordijnen in de kinderkamer, voor een uitstekende nachtrust.

De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks

Veilige gordijnen voor de kinderkamer

Het is belangrijk dat de gordijnen voor de kinderkamer of de gordijnen voor de babykamer veilig zijn. Kies een zachte gordijnstof voor de kinderkamer. Let erop dat er geen uitstekende onderdelen in het gordijn zitten, met name aan de onderkant waar je kindje bij kan komen. Je kunt ervoor kiezen om de gordijnen niet tot de grond te laten komen, maar ze liever een stuk hoger te laten eindigen. Zo kan een klein kindje er niet aan gaan trekken of erin gaan hangen: het is beter als de kleine er niet bij kan komen. Laat de gordijnen daarom op maat maken, zodat ze netjes bij het raam passen en op de juiste hoogte hangen.


Reageer

Lees ook:

Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
De leukste fotowand ideeën >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >

Terug naar overzicht >>