arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » De voordelen van tegel laminaat
De voordelen van tegel laminaat

De voordelen van tegel laminaat

Een vloer kiezen voor een nieuwe woning of een renovatie is geen eenvoudige taak. Met een beetje geluk – en een kwaliteitsvloer – gaat deze immers jaren mee. Dat betekent dat je lang met je keuze doet, en er ook over een aantal jaren nog mee moet leven. Tegel laminaat is daarom een goede keuze. We leggen uit waarom!

Wat is tegel laminaat precies?

Tegel laminaat is precies wat de naam doet vermoeden: een vloer die bestaat uit laminaat delen, met de uitstraling van een tegelvloer. Een ideale combinatie! Tegel laminaat is nagenoeg niet van een ‘echte’ stenen tegelvloer te onderscheiden, maar is vele malen makkelijker te leggen. Je krijgt dus het uiterlijk van een echte stenen vloer, maar hoeft niet meer te ploeteren met het leggen van zware massieve tegels. Bovendien voelt tegellaminaat minder koud aan en is het makkelijk te onderhouden.

Een tegelvloer die je zelf kunt leggen

Je kunt tegel laminaat eenvoudig leggen dankzij het makkelijke kliksysteem. Bij het leggen van tegellaminaat is het wel belangrijk dat je een ondervloer gebruikt. Tegellaminaat voelt niet koud aan en kan eenvoudig over een vloerverwarming gelegd worden. Let er wel op dat de ondervloer dan ook geschikt is voor vloerverwarming. 

Tegel laminaat in verschillende stijlen

Tegel laminaat in verschillende stijlen

Er is een grote variatie aan kleuren en afwerkingen. Een mooi hoogglans tegel laminaat weerkaatst bijvoorbeeld veel licht, waardoor een ruimte optisch groter lijkt. Bovendien is hoogglans tegel laminaat makkelijk te combineren en staat het in elk interieur: een moderne woning wordt extra geaccentueerd, terwijl het bij een meer klassieke inrichting een mooi, speels contrast biedt. Of wat denk je van een tijdloos marmer tegel laminaat? De luxe uitstraling van een marmer steen, in een laminaat! Marmer is niet voor niets al tientallen jaren een enorm populaire vloerbedekking. Het is tijdloos, en je raakt er niet snel op uitgekeken. Zo is een marmer look tegel laminaatvloer een uitstekende investering in jouw interieur!

Tegel laminaat is er in alle soorten en maten

Letterlijk alle soorten en maten! Zo zijn er XL tegel laminaat voeren, die een prachtig, ruimtelijk effect geven. Of juist kleinere laminaat tegels, die een meer gezellige sfeer meebrengen. Uiteraard is er een grote variatie in kleuren.

Geschikt voor iedere ruimte

Net als ‘gewoon’ laminaat, is de populariteit van tegel laminaat de afgelopen jaren toegenomen. De kwaliteit is daarom enorm doorontwikkeld. Laminaat is sterker geworden en gaat steeds langer mee. Bovendien zijn er ook diverse soorten tegel laminaat die geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Tegel laminaat kan dus overal ingezet worden: van woonkamer tot keuken, van hal tot badkamer en van slaapkamer tot toilet!

Nieuwsgierig geworden naar tegel laminaat?

Een nieuwe vloer aanschaffen is, zoals gezegd, een pittige beslissing. Het is dan ook geen slecht idee om de vloer eens in het echt te bekijken, in een showroom met een groot assortiment. Of bestel een proefstaaltje, om de kleur zien met de lichtinval van jouw woning. Wanneer je online bestelt, is het handig om goed te letten op het retourneerbeleid. Zo kan je altijd nog van gedachten veranderen!


Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Zo creëer je een industrieel interieur >
Oude lamp kopen: houd rekening met deze zaken >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Bouwplannen maken: 5 tips om rekening mee te houden >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >

Terug naar overzicht >>