arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » De voordelen van tegel laminaat
De voordelen van tegel laminaat

De voordelen van tegel laminaat

Een vloer kiezen voor een nieuwe woning of een renovatie is geen eenvoudige taak. Met een beetje geluk – en een kwaliteitsvloer – gaat deze immers jaren mee. Dat betekent dat je lang met je keuze doet, en er ook over een aantal jaren nog mee moet leven. Tegel laminaat is daarom een goede keuze. We leggen uit waarom!

Wat is tegel laminaat precies?

Tegel laminaat is precies wat de naam doet vermoeden: een vloer die bestaat uit laminaat delen, met de uitstraling van een tegelvloer. Een ideale combinatie! Tegel laminaat is nagenoeg niet van een ‘echte’ stenen tegelvloer te onderscheiden, maar is vele malen makkelijker te leggen. Je krijgt dus het uiterlijk van een echte stenen vloer, maar hoeft niet meer te ploeteren met het leggen van zware massieve tegels. Bovendien voelt tegellaminaat minder koud aan en is het makkelijk te onderhouden.

Een tegelvloer die je zelf kunt leggen

Je kunt tegel laminaat eenvoudig leggen dankzij het makkelijke kliksysteem. Bij het leggen van tegellaminaat is het wel belangrijk dat je een ondervloer gebruikt. Tegellaminaat voelt niet koud aan en kan eenvoudig over een vloerverwarming gelegd worden. Let er wel op dat de ondervloer dan ook geschikt is voor vloerverwarming. 

Tegel laminaat in verschillende stijlen

Tegel laminaat in verschillende stijlen

Er is een grote variatie aan kleuren en afwerkingen. Een mooi hoogglans tegel laminaat weerkaatst bijvoorbeeld veel licht, waardoor een ruimte optisch groter lijkt. Bovendien is hoogglans tegel laminaat makkelijk te combineren en staat het in elk interieur: een moderne woning wordt extra geaccentueerd, terwijl het bij een meer klassieke inrichting een mooi, speels contrast biedt. Of wat denk je van een tijdloos marmer tegel laminaat? De luxe uitstraling van een marmer steen, in een laminaat! Marmer is niet voor niets al tientallen jaren een enorm populaire vloerbedekking. Het is tijdloos, en je raakt er niet snel op uitgekeken. Zo is een marmer look tegel laminaatvloer een uitstekende investering in jouw interieur!

Tegel laminaat is er in alle soorten en maten

Letterlijk alle soorten en maten! Zo zijn er XL tegel laminaat voeren, die een prachtig, ruimtelijk effect geven. Of juist kleinere laminaat tegels, die een meer gezellige sfeer meebrengen. Uiteraard is er een grote variatie in kleuren.

Geschikt voor iedere ruimte

Net als ‘gewoon’ laminaat, is de populariteit van tegel laminaat de afgelopen jaren toegenomen. De kwaliteit is daarom enorm doorontwikkeld. Laminaat is sterker geworden en gaat steeds langer mee. Bovendien zijn er ook diverse soorten tegel laminaat die geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Tegel laminaat kan dus overal ingezet worden: van woonkamer tot keuken, van hal tot badkamer en van slaapkamer tot toilet!

Nieuwsgierig geworden naar tegel laminaat?

Een nieuwe vloer aanschaffen is, zoals gezegd, een pittige beslissing. Het is dan ook geen slecht idee om de vloer eens in het echt te bekijken, in een showroom met een groot assortiment. Of bestel een proefstaaltje, om de kleur zien met de lichtinval van jouw woning. Wanneer je online bestelt, is het handig om goed te letten op het retourneerbeleid. Zo kan je altijd nog van gedachten veranderen!


Reageer

Lees ook:

Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >

Terug naar overzicht >>