arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden
5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden

5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden

Eén van de meest vervelende dingen die je kunnen overkomen, is dat je inbrekers op bezoek krijgt in je woning. Niet alleen richten inbrekers schade aan en stelen ze je geliefde spullen, maar een inbraak tast ook je gevoel van veiligheid in je eigen huis aan. Daarom doe je er liever alles aan om inbrekers buiten de deur te houden. Wij geven 5 tips die je hiervoor kunt gebruiken.

Sloten vervangen

De sloten van je huis zijn tegelijkertijd een vorm van beveiliging én een zwakke plek. Veel inbrekers forceren sloten om binnen te komen, terwijl die sloten ze juist buiten hadden moeten houden. Het helpt om je ervan te verzekeren dat alle buitendeuren voorzien zijn van een slot dat bestand is tegen de populaire inbraakmethode ‘kerntrekken’. Bij deze inbraakmethode schroeft een inbreker een schroef in de cilinder van het slot en trekt de schroef vervolgens met cilinder en al uit het slot. Vervolgens kan hij zichzelf binnenlaten. Het beste cilinderslot bij toplock met SKG***-certificering is bestand tegen kerntrekken, en kan daarom helpen je huis beter te beveiligen.

Rolluiken

Inbrekers die niet binnenkomen door een slot te forceren, komen vaak binnen door een ruit te breken of ramen te forceren. Om dat te voorkomen, kun je rolluiken laten installeren voor alle ramen en deuren. Dat is een forse investering, maar wel een die het voor een inbreker aanzienlijk moeilijker maakt om binnen te komen. Hoeveel moeilijker hangt af van het type rolluik dat je kiest. Sommige zijn nauwelijks te forceren, andere zorgen er in ieder geval voor dat het veel meer tijd kost om binnen te komen, wat vaak al afschrikwekkend is voor inbrekers.

Videodeurbel

Beveiligingscamera’s zijn vaak makkelijk te spotten. Inbrekers inventariseren waar ze hangen en bedekken ze, stellen ze buiten werking of ontwijken ze om zonder in beeld te komen hun ding te kunnen doen. Een deurbel met een videocamera erin valt minder op. Een slimme videodeurbel kan jou er via een app op je smartphone van op de hoogte stellen dat er iemand zich in het gezichtsveld van de camera begeeft. Dat geeft jou de tijd om de inbreker te verjagen. Plus je hebt dan ook nog eens beelden waar de inbrekers op staan voor de politie.

Manieren om inbrekers buiten de deur te houden

Licht op bewegingssensor

Installeer rondom je huis lampen die werken op een bewegingssensor. Iemand die dan in het donker rond jouw huis sluipt, zet zichzelf dan in het volle licht. Het laatste wat een inbreker wil, is vol in de schijnwerpers staan. Daarom kan dit afschrikkenwekkend werken.

Lampen op tijdschakelaars

Inbrekers komen het liefst langs bij iemand die niet thuis is, want dan ze hebben alle tijd om toe te slaan. Een aantal zaken kunnen erop wijzen dat er niemand thuis: er staan geen auto’s voor de deur, de brievenbus puilt uit en er is ’s avonds geen licht in huis. Dat laatste kun je verhelpen door lampen op tijdschakelaar aan te sluiten en deze zo in te stellen dat de lampen ’s avonds vanzelf aangaan en ook weer op een ingestelde tijd uitgaan. Zo denken inbrekers dat er tóch iemand thuis is.


Reageer

Lees ook:

Comfortabel wonen zonder te verhuizen >
Dit zijn de 5 populairste soorten tafels >
Met een beperkt budget toch een bijzondere winkelinrichting realiseren >
Alle voordelen van een tv beugel >
Alle voordelen van vouwgordijnen en plissés >
Alle voordelen van vloerisolatie >
Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
De voordelen van tegel laminaat >
Zo creëer je een industrieel interieur >
Oude lamp kopen: houd rekening met deze zaken >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Bouwplannen maken: 5 tips om rekening mee te houden >
5 tips om de hal op te knappen >
Tips voor een licht thuiskantoor: verlichting en daglicht >

Terug naar overzicht >>