arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden
5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden

5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden

Eén van de meest vervelende dingen die je kunnen overkomen, is dat je inbrekers op bezoek krijgt in je woning. Niet alleen richten inbrekers schade aan en stelen ze je geliefde spullen, maar een inbraak tast ook je gevoel van veiligheid in je eigen huis aan. Daarom doe je er liever alles aan om inbrekers buiten de deur te houden. Wij geven 5 tips die je hiervoor kunt gebruiken.

Sloten vervangen

De sloten van je huis zijn tegelijkertijd een vorm van beveiliging én een zwakke plek. Veel inbrekers forceren sloten om binnen te komen, terwijl die sloten ze juist buiten hadden moeten houden. Het helpt om je ervan te verzekeren dat alle buitendeuren voorzien zijn van een slot dat bestand is tegen de populaire inbraakmethode ‘kerntrekken’. Bij deze inbraakmethode schroeft een inbreker een schroef in de cilinder van het slot en trekt de schroef vervolgens met cilinder en al uit het slot. Vervolgens kan hij zichzelf binnenlaten. Het beste cilinderslot bij toplock met SKG***-certificering is bestand tegen kerntrekken, en kan daarom helpen je huis beter te beveiligen.

Rolluiken

Inbrekers die niet binnenkomen door een slot te forceren, komen vaak binnen door een ruit te breken of ramen te forceren. Om dat te voorkomen, kun je rolluiken laten installeren voor alle ramen en deuren. Dat is een forse investering, maar wel een die het voor een inbreker aanzienlijk moeilijker maakt om binnen te komen. Hoeveel moeilijker hangt af van het type rolluik dat je kiest. Sommige zijn nauwelijks te forceren, andere zorgen er in ieder geval voor dat het veel meer tijd kost om binnen te komen, wat vaak al afschrikwekkend is voor inbrekers.

Videodeurbel

Beveiligingscamera’s zijn vaak makkelijk te spotten. Inbrekers inventariseren waar ze hangen en bedekken ze, stellen ze buiten werking of ontwijken ze om zonder in beeld te komen hun ding te kunnen doen. Een deurbel met een videocamera erin valt minder op. Een slimme videodeurbel kan jou er via een app op je smartphone van op de hoogte stellen dat er iemand zich in het gezichtsveld van de camera begeeft. Dat geeft jou de tijd om de inbreker te verjagen. Plus je hebt dan ook nog eens beelden waar de inbrekers op staan voor de politie.

Manieren om inbrekers buiten de deur te houden

Licht op bewegingssensor

Installeer rondom je huis lampen die werken op een bewegingssensor. Iemand die dan in het donker rond jouw huis sluipt, zet zichzelf dan in het volle licht. Het laatste wat een inbreker wil, is vol in de schijnwerpers staan. Daarom kan dit afschrikkenwekkend werken.

Lampen op tijdschakelaars

Inbrekers komen het liefst langs bij iemand die niet thuis is, want dan ze hebben alle tijd om toe te slaan. Een aantal zaken kunnen erop wijzen dat er niemand thuis: er staan geen auto’s voor de deur, de brievenbus puilt uit en er is ’s avonds geen licht in huis. Dat laatste kun je verhelpen door lampen op tijdschakelaar aan te sluiten en deze zo in te stellen dat de lampen ’s avonds vanzelf aangaan en ook weer op een ingestelde tijd uitgaan. Zo denken inbrekers dat er tóch iemand thuis is.


Reageer

Lees ook:

Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >

Terug naar overzicht >>