arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Beste periode om een tuinontwerp te laten maken en uitvoeren

Beste periode om een tuinontwerp te laten maken en uitvoeren

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning en moet de tuin onder handen genomen worden? Of is jouw achtertuin juist al jaren hetzelfde en nodig toe aan een make-over? Dan is het verstandig om een tuinontwerp op maat te laten maken. In dit artikel lees je waarom een tuinontwerp zo belangrijk is en wat het beste moment is voor tuinaanleg.

Waarom is een tuinontwerp zo belangrijk?

Het is natuurlijk mogelijk om zelf in je tuin aan de slag te gaan zonder een plan. Maar in de meeste gevallen wordt het resultaat dan toch anders dan gehoopt. Als je een professioneel voor- of achtertuin ontwerp laat maken, weet je precies hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Je kunt al jouw wensen doorgeven aan tuinarchitect of hovenier. Zij brengen al deze elementen samen in een mooi en praktisch ontwerp. Van de materialen en planten tot de vorm van het terras. Vaak kun je het zelf niet zo mooi bedenken!

Wat is de ideale periode om een tuin aan te leggen?

Hoewel mensen in de lente en zomer massaal met de tuin aan de slag gaan, is het najaar toch de beste periode om een complete tuin te laten aanleggen. Simpelweg omdat de hoveniersbedrijven het in najaar minder druk hebben. De herfst wordt niet voor niets het ‘vergeten tuinseizoen’ genoemd. In deze periode zijn de wachttijden voor een tuinontwerp veel korter en zijn de weersomstandigheden nog prima.

Wat zijn de voordelen van aanleggen in het najaar?

Naast de kortere wachttijd zijn er nog een aantal voordelen van tuinaanleg in het najaar. Zo hoeven de hoveniers niet onder tijdsdruk te werken, waardoor er meer ruimte is voor veranderingen en details. Ook krijg jij als klant voldoende tijd om keuzes te maken. Bovendien kun je in het najaar tuinplanten laten verplaatsen. De planten gaan langzaam in rustfase en kunnen beter tegen verandering dan bijvoorbeeld in hartje zomer. Ook heb je niet te maken met extreme hitte of droogte.

Hoe kun je jouw droomtuin werkelijkheid maken?

Conclusie: Als je een tuinontwerp van je droomtuin wil laten maken en uitvoeren, kun je dit het beste in het najaar laten doen. Dit is zowel voor de planten en de hovenier als voor jezelf de beste periode. Zet al jouw wensen eerst duidelijk op papier en bespreek het vervolgens met een vakman of vakvrouw. Schakel altijd een professioneel hoveniersbedrijf in zoals Grasengroenhoveniers. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat.


Reageer

Lees ook:

Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >
Nieuwe tuinset? Zo zorg je ervoor dat hij mooi blijft! >
Maak je tuin klaar voor de steeds warmere Nederlandse zomers >

Terug naar overzicht >>