arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Met deze items geniet je ook in de herfst nog van je tuin of balkon
Met deze items geniet je ook in de herfst nog van je tuin of balkon

Met deze items geniet je ook in de herfst nog van je tuin of balkon

Hoewel we er de afgelopen dagen nog flink van mogen genieten, is de voorspelling dat het lekkere weer binnenkort toch echt weer gaat verdwijnen. De herfst komt eraan! Maakt dit je meteen verdrietig, omdat je zo niet langer in je tuin of op je balkon kunt zitten? No worries: met deze items geniet je ook in de herfst nog van je tuin of balkon!

Kleedjes mogen niet ontbreken

Hoe je buiten de kou kunt tegengaan? Daar is een toch wel heel eenvoudige oplossing voor: ga onder een kleedje zitten. Of je ‘m nu over je benen of juist liever je schouders drapeert – het kleedje houdt je heerlijk warm. En dat ziet er ook nog eens enorm gezellig uit! Zo sla je dus twee vliegen in een klap: je voorziet jezelf van warmte én zet ook meteen een stap wat betreft de styling van je tuin of balkon.

Over die styling gesproken: maak een bewuste keus wat betreft die kleedjes. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende tint, om de tuin helemaal te laten spreken. Een ander idee? Kies voor een mix van kleuren: op iedere zitplek kun je weer een andere tint kwijt. Ook kleedjes met een print doen het goed – zo maak je de uitstraling speels. Die look draagt net zo goed bij aan de warmte die de plek vertaalt!

Met deze items geniet je ook in de herfst nog van je tuin of balkon

Kaarsen op tafel voor gezelligheid

Vind je de kleedjes niet genoeg om het gevoel van warmte te creëren buiten? Er is natuurlijk nog meer mogelijk! Zo mogen kaarsen naar ons idee niet ontbreken in de hersttuin. Op de tafel, naast de tafel en langs het gangpad dat je naar de zitplek leidt: het liefst plaats je ze overal. Het zijn namelijk echte sfeermakers!

Net als bij de kleedjes geldt ook bij de kaarsen: je doet er goed aan om te variëren. Zo kun je op de tafel goed mixen met theelichtjes en grotere, hogere kaarsen. Naast de tafel zet je bijvoorbeeld grote standaarden neer, waar je brede kaarsen op plaatst. Dit geheel ziet er enorm gezellig uit. En valt ook nog eens sterk op, juist door te mixen & matchen!

Kaarsen op tafel: zo geniet je van de herfsttuin

Geen druppel op het hoofd

Waar de herfst helaas toch wel bekend om staat? De regenval. Daar kunnen we niet omheen! Maar wat we wel kunnen regelen, is dat die regen óm ons heen gaat. Bij de items die je niet mag missen in de herfsttuin hoort dan ook zeker het scherm tegen de regen. Zo zijn hier speciale parasols voor te vinden!

Houd hierbij goed rekening met de grootte van het scherm. Met hoeveel mensen je meestal in de tuin zit, is hierbij bijvoorbeeld toonaangevend. Voor een grotere groep mensen heb je een breder scherm nodig dan wanneer je er in je eentje zit.

Maak je tuin herfstklaar: zorg voor een afdak tegen de regen

Pak uit met een verwarming buiten

Wil je de boel helemaal luxe maken buiten? Ga dan voor een verwarming in de tuin, bijvoorbeeld in de vorm van een warmtelamp. Zo heb je dat kleedje op de benen misschien niet eens meer nodig – al mag je ‘m heus laten liggen voor de gezelligheid.

Het is een idee om de verwarming naast de tafel in de herfsttuin te plaatsen: vlak naast de plek waar je zit. Maar hoe los je dit op als je met een groep mensen rondom de tafel zit? Door de verwarming in het midden van de tafel te plaatsen! Maak daar bijvoorbeeld een gat in, net zoals bij een parasol een optie is. Zo kun je er urenlang vertoeven! Die herfst is zo erg nog niet.


Reageer

Lees ook:

Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Wij jij genieten in je eigen buitenspa? >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
De echte vakantietuin >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>