arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Pimp uw tuin

Pimp uw tuin

Mirjam en Jeannet van groencentrum ’t Mullligen in Oldebroek laten u een aantal speerpunten zien die de basis vormen voor rust, sfeer en gezelligheid. Hier kunt u snel zelf mee aan de slag! ’t Mulligen maakt ontwerpen op maat, maar wil ook graag adviseren en laten zien dat het creëren van sfeer in de tuin niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Vier sfeertips voor grote en kleine tuinen van Tuincentrum ’t Mulligen:

KIES EEN KLEUR

De Zomer komt er aan. Tijd voor kleur! Om sfeer in uw tuin te creëren is het kiezen van een kleur een goed begin. Waar voelt u zich prettig bij? Wees niet te bescheiden. We zien deze zomer opvallend felle kleuren in de tuin zoals geel, groen, rood en oranje. Kies één kleur. Deze kleur wordt het uitgangspunt in uw tuin. Bij tuinwinkels en misschien wel de kringloop bij u in de buurt vindt u een groot aanbod in tuinaccessoires in alle kleuren. Voer deze kleur consequent door, ook in de beplanting die u kiest voor in potten of manden.

CREËER HOEKJES

Creëer een hoekje of wandje van bijvoorbeeld een houten schutting, twee oude deuren of een haag. Durf de zichtlijn te breken. Maak net zoals u binnen doet een hoekje met een apart zitgedeelte, net als een buiten-eetkamer. De schutting kunt u versieren met lantaarns of beplanting in zakken, potten of op plankjes. Achter de schutting kunt u dingen uit het zicht zetten zoals de containers.

GROEN IN DE HOOGTE

Bij beplanting wordt in eerste instantie gedacht aan de beplanting in de grond. Gebruik ook eens groen in de hoogte. Hoogteverschillen zijn onmisbaar in een tuin. Zorg dat er op verschillende niveaus in uw tuin groen aanwezig is. Bijvoorbeeld door hoge potten te plaatsen op uw terras of hoge planten (op stam) te plaatsen in uw tuin. Gebruik voldoende groen om hoogte te creëren en potten op te sieren. Waarom geen potten op een mooi klapstoeltje die toch op zolder staat? Vergeet niet het evenwicht tussen het groen en de andere objecten in uw tuin te bewaren.

EEN LIKJE VERF

Geef oude potten, een schutting of een oude lantaarn een tweede leven met een likje verf. Een oude tafel uit de schuur kan met wat planken en een likje verf een totaal nieuwe look krijgen en nog prima dienst doen als tuintafel. Geef een oud stoeltje een likje verf en een fleurig kussentje en u heeft een echte eyecatcher in uw tuin.


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>