Bak een witte
wintercake
Bak een witte wintercake
Als de cake dan toch in de oven staat, ga dan aan de slag met een royale guirlande, een kerstkrans of het inpakken van cadeautjes op een originele manier! Haal je complete kaarsencollectie voor de dag. Niets geeft een warmere winter dan een heerlijk recept op een mooi gedekte tafel met flakkerend kaarslicht. Naast het recept vind je hier dan ook 3 zelfmaaktips voor een sfeervolle tafel.
Cake ingredienten
- 300 gr. boter
- 300 gr. gewone suiker (geen basterdsuiker)
- 300 gr. zelfrijzend tarwebloem
- 6 eieren (middelgroot)
- 27 5 gr. blanke rozijnen
- 650 gr. witte chocolade
- Rumaroma
Hulpmiddelen recept
- Mixer
- Grote beslagkom
- Tulband of andere ronde bakvorm
- Glazen kom
- Steelpan
- Zeef
- Spatel
- Houten lepel
Voorbereiding wintercake
- Week de rozijnen in heet water.
- Laat de boter op kamertemperatuur komen.
- Bestrooi de rozijnen als ze droog zijn met wat bloem anders zakken ze allemaal naar beneden.
- Verwarm de oven op ca. 160 graden.
Bereidswijze
- Maak de boter zacht met de mixer.
- Voeg de suiker toe en klop het geheel tot een luchtig mengsel.
- Klop dan 1 ei erdoor tot het geheel opgenomen is. Doe dit ook met de andere eieren.
- Blijf het geheel goed kloppen. Er mogen geen suikerkorrels mee zichtbaar zijn in het mengsel.
- Voeg vervolgens de rozijnen en een flinke scheut rum aroma toe en roer met een houten lepel door het mengsel.
- Schep daarna met een houten lepel de (gezeefde) bloem door het mengsel (geen mixer meer gebruiken, hiermee haal je de luchtigheid eruit).
- Schuif de cake op de bakplaat in het midden van de oven.
- Bak de cake 60 min. op ca. 160ºC.
- Laat de cake geruime tijd afkoelen wanneer deze uit de oven komt.
- Doe een bodem water in de steelpan en breng dit aan de kook. Zet de glazen kom boven op de steelpan en hak vervolgens de witte chocolade in grove stukken. Leg de stukken chocolade in de glazen kom en laat de chocolade smelten.
- Als de chocolade goed gesmolten is, schenk dit dan direct over de cake en maak de chocolade glad met een spatel.
- Laat de chocoladecake goed afkoelen in de koelkast.
Serveertips
- Eten er kinderen mee of hou je niet van sterke drank? Vervang de rum dan door citroensap.
- Leg voor een feestelijk effect de chocoladecake op een glazen schaal met daarop cellofaanfolie. Garneer de cake met slagroom en kerstballetjes.
- Strooi als laatste poedersuiker over de chocoladecake.
Reageer