arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » Decoratie » Pasen! 6 stylingideeën

Pasen!

6 stylingideeën

1. Grafisch

Trendy! Eieren met grafische print als hangers van de paastak.

Nodig

Paastakken (bijvoorbeeld van kersenbloesem) * uitgeblazen witte eieren * zwarte eierverf * wit tape * letterstempel met zwarte inkt * transparante lak * servet met (paas)afbeeldingen * lijm * lucifers of prikkertjes * draad of lint

Werkwijze

Zwart ei: verf het ei met zwarte verf en poets het voorzichtig met een doekje totdat het mooi gaat glimmen. Knip stukjes wit tape in verschillende lengtes en plak dit op het ei.

Wit ei met letters: neem een stempel met rubber letters en stempel met zwarte inkt woord(en) op het ei. Spray daarna het ei in met transparante lak en laat het goed drogen.

Ei met motief: knip de afbeelding uit de bovenste laag van het servet. Breng een dun laagje lijm op het ei aan en plak er de afbeelding op. Strijk deze met uw vingers voorzichtig glad.

Steek een dunne lucifer of prikkertje in het bovenste gat van de eieren en bind daaromheen een stukje draad of lint, zodat u de eieren in de tak kunt hangen.

2. Zijdeglans

Heeft u een mooie keramieken schaal? Decoreer deze dan met eieren die in dezelfde tint zijn geschilderd en voeg wat veertjes toe voor een speciaal effect.

Nodig

Uitgeblazen witte eieren * zijdeverf Silk Royal van Schjerning (verkrijgbaar bij hobbyzaken) * huishoudazijn * bloemen, blaadjes, veren * panty * draad of touw * een goede, zachte verfkwast * bord * klein bekertje

Werkwijze

Zoek een paar mooie kleine bladeren, bloemen of veren uit en leg deze minimaal 30 minuten onder een zwaar voorwerp, zodat ze plat worden. Neem een bord en giet daar ongeveer 1 theelepel verf op. Doe de azijn in een klein bekertje. Leg een blad, bloem of veer op het ei en schuif er voorzichtig een stukje panty omheen. Bind de panty met een stukje draad of touw goed vast aan de achterkant van het ei. Strak genoeg om blad, bloem of veer goed op z’n plaats te houden. Doop de kwast in de azijn, daarna in de verf en verf het ei voorzichtig. Met wat extra azijn kunt u een schaduweffect op het ei creëren. Laat het ei 30 minuten drogen, verwijder de panty en haal er voorzichtig bloem, blad of veer van af.

3. Lichtjes

Wilt u ’s avonds ook een beetje Paassfeer in huis? Zet dan mooi beschilderde eieren in eierdopjes op een schaal en gebruik ze als windlichtjes.

Nodig

Witte rauwe eieren * zijdeverf Silk Royal van Schjerning (verkrijgbaar bij hobbyzaken) * huishoudazijn * goede, zachte verfkwast * bord * klein bekertje * theelichtjes * scherp mesje * eierdopjes * schaal of bord * eventueel een veertje

Werkwijze

Haal voorzichtig de bovenkant van het rauwe ei af en verwijder eiwit en eigeel. Spoel de eierschaal goed af en laat drogen. Doe ongeveer 1 theelepel verf op een bord. Schenk de azijn in een klein bekertje. Doop de kwast in de azijn, daarna in de verf en verf het ei voorzichtig. Laat het daarna 30 minuten drogen. Haal een theelichtje uit het omhulsel en snij het eventueel met een scherp mesje op maat zodat het in het ei past. Zet de eierlichtjes in verschillende mooie eierdopjes op een schaal of bord in dezelfde tint en decoreer de schaal eventueel met een mooie veer.

4. Stilleven

Snel en gemakkelijk te maken, deze papieren hangers voor in de paastak!

Nodig

Mooie paastakken * kleine papieren servetten in uw favoriete kleur (huishoudwinkel) * decoratieve figuren zoals vlinders, vogels, veertjes (huishoudwinkel of cadeauwinkel) * cadeaulint (xenos, hema)

Werkwijze

Neem een servetje uit de verpakking, haal alle laagjes los en vouw ze weer in hun oorspronkelijke vorm. Vouw nog twee keer extra dubbel. Knip kleine stukjes – bijvoorbeeld wybertjes of halve hartjes – uit de zijden waar de vouwen zitten. De ongevouwen zijde knipt u mooi halfrond. Uitvouwen en voilà, een ronde hanger met een uniek motief. Gebruik cadeaulint om de hangers in de takken te hangen en zet er eventueel nog wat decoratieve figuren bij.

5. Vogel

Leuk om samen met de kinderen te maken, deze vogeltjes voor in de paasboom.

Nodig

Stevig papier of karton (kantoorboekhandel) * inpakpapier (kantoorboekhandel) * vouwpapier (speelgoedzaak) * schaar of stanleymes * papierlijm * perforator * lint of draad

Werkwijze

Teken de omtrek van een vogel op het papier of karton. Knip of snijd het uit. Beplak het vogeltje met het inpakpapier en knip of snijd het papier netjes rondom het vogeltje af. Perforeer twee gaatjes in het vogeltje: één in het midden en één een centimeter erboven. Vouw een waaiertje van het vouwpapier en steek dat door het onderste gaatje. Open het waaiertje aan beide zijden een beetje, zodat het vleugels lijken. Met een mooi stukje lint of garen – door het bovenste gaatje – kunt u de vogel in de tak hangen.

6. Vaasjes

Leuk om voor het raam te zetten of – op een dienblad – op de salontafel, deze kleine eiervaasjes. Gebruik verschillende witte en glazen eierdopjes voor een speels effect

Nodig

Uitgeblazen witte eieren * voorjaarsbloemen * verschillende soorten eierdopjes of borrelglaasjes (Hema, Xenos, Blokker) *dienblad of platte schaal

Werkwijze

Maak het grote gat van het uitgeblazen ei voorzichtg iets groter en creëer hiermee een vaasje. Maak ook het kleine gat ietsje groter, zodat de steeltjes van de bloemen hierdoorheen passen. Doe een laagje water in de eierdopjes of borrelglaasjes en zet de eieren hierin. Steek de steel van de bloem(en) door het onderste gaatje van het ei zodat ze water krijgen. Plaats verschillende soorten eierdopjes-met-bloemen op een mooie schaal of dienblad.


Reageer

Lees ook:

Goedkope DIYs: 5 tips om te besparen op doe-het-zelf-projecten >
Inspiratie voor een mooi gedekte paastafel >
Toveren met tape >
Natuurlijke Paaskrans >
Lettercreate >
Feestelijk tafeldekken >
Happy new year >
Glamorous Christmas >
Zelf kunstbloemen maken >
Hoofdbord voor boekwormen >
Voorraadpotten decoreren >
Maak een persoonlijk servet >
Blikvangers >
Maak uw eigen cupcake standaard >
Maak je eigen papieren lantaarns >

Terug naar overzicht >>