arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » Goedkope DIYs: 5 tips om te besparen op doe-het-zelf-projecten

Goedkope DIYs: 5 tips om te besparen op doe-het-zelf-projecten

Ben je creatief en houd je van knutselen? Dan zul je waarschijnlijk regelmatig een DIY project doen. Dat kan werkelijk van alles zijn. Knutselwerkjes, kaarten maken of je eigen decoraties maken bijvoorbeeld. Of misschien pak jij het groter aan en ben je bezig met het opknappen van meubels of het maken van mooie bloemstukken. Helaas zijn de meeste hobby’s niet goedkoop. DIY lijkt vaak voordelig, maar uiteindelijk heb je vaak best wat spulletjes nodig. Wil jij graag aan de slag met DIYs, maar wil je ook besparen? Dat doe je met deze 5 tips!

1. Bespaar op printkosten

Veel DIYs gebruiken een printer. Afbeeldingen, teksten of modellen kun je gemakkelijk uitprinten. Dat betekent automatisch ook dat je regelmatig de cartridges moet vervangen. En dat kan best prijzig zijn! Het printen met een maandabonnement is meestal een stuk goedkoper. Je kunt dan voor een klein bedrag een vast aantal prints per maand maken. Is de cartridge bijna leeg, dan krijg je kosteloos een nieuwe cartridge thuisgestuurd.

2. Maak gebruik van sale-winkels

Er zijn winkels die voortdurend in sale zijn. Dat zijn bijvoorbeeld winkels die grote partijen inkopen en deze goedkoop weer doorverkopen. Elke binnenstad heeft wel zo’n soort winkel. Daar vind je vaak verrassende spulletjes voor een klein bedrag. Het is vele malen goedkoper dan een hobbywinkel. Al heeft het als nadeel dat ze geen vaste voorraad hebben en je dus niet altijd alles kunt vinden wat je nodig hebt.

3. Gebruik goedkoop basismateriaal

Bekijk welk materiaal je het meest gebruikt bij je hobby. DIYs gebruiken bijvoorbeeld vaak papier als basis. Je hoeft dan niet perse in een hobbywinkel het duurste papier aan te schaffen. Kijk gewoon naar de dikte van het papier en de juiste kleur en koop of bestel de goedkoopste versie. Ga je aan de slag met grote klussen? Zoek dan naar voordelig gereedschap en kies goedkoop materiaal. Je vindt veel goedkope aanbiedingen op internet, maar ook in bepaalde winkels kun je goedkope spullen vinden. Let wel een beetje op de kwaliteit, want met name gereedschap is dan vaak van te slechte kwaliteit en moet dan snel weer vervangen worden.

4. Ga regelmatig naar de kringloop

Welke hobby je ook hebt, de kringloop is een goede plaats om rond te snuffelen. Er kan zomaar ineens een nieuwe partij binnen zijn met precies de spulletjes die jij zoekt. Leuke decoraties, mooie meubels die opgeknapt kunnen worden, boekjes met hobby instructies; de kringloop heeft vaak verrassend veel spulletjes.

5. Check marktplaats en andere tweedehands websites

Er zijn in Nederland duizenden mensen met dezelfde hobby. Er zijn dan ook dagelijks mensen die besluiten een hobby te beëindigen en de spulletjes weg te doen. Die belanden dan vaak op een tweedehands website, zoals marktplaats. Je kunt door er regelmatig rond te kijken best leuke deals vinden. Het is belangrijk om het een beetje in de gaten te houden, want als je er op tijd bij bent kun je de leukste dingen vinden voor je hobby. Blijf wel goed opletten of je deze spulletjes ook echt nodig hebt, want je kunt behoorlijk hebberig worden als je alle mooie advertenties ziet. 

DIYs zijn ontzettend leuk om te doen. Of je nu van kleine of grote projecten houdt: er is altijd genoeg inspiratie te vinden. Wel is het verstandig om te kijken of het goedkoper kan. Tenslotte is het leven al duur genoeg, dus is het fijn als je geld kunt besparen op je hobby. Met deze 5 tips kom je goedkoper aan je materiaal, waardoor je met een gerust hart aan de slag kunt gaan.


Reageer

Lees ook:

Donkergroen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Roze in de badkamer: uniek en opvallend >
Accessoires in goud in huis: voorbeelden en inspiratie >
Zo ga je voor een unieke aankleding in de hal >
Kamer over in huis? Maak er een leeskamer van! >
Nieuwe loungeset kopen voor in de tuin: 6 tips >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Een stijlvol hoog-laag seniorenbed; het is mogelijk! >
Zo creëer je eenheid in de woonkamer >
Met deze aankleding ga je voor een gezellige look op het toilet >
Unieke decoratie voor de trap >
Veilig klussen: deze spullen heb je nodig >
Zwart-wit in het interieur: een prachtige kleurencombinatie >
Kerstversiering: zo ga je voor een minimalistische look >
Inspiratie voor accentverlichting in je interieur >

Terug naar overzicht >>