arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » Goedkope DIYs: 5 tips om te besparen op doe-het-zelf-projecten

Goedkope DIYs: 5 tips om te besparen op doe-het-zelf-projecten

Ben je creatief en houd je van knutselen? Dan zul je waarschijnlijk regelmatig een DIY project doen. Dat kan werkelijk van alles zijn. Knutselwerkjes, kaarten maken of je eigen decoraties maken bijvoorbeeld. Of misschien pak jij het groter aan en ben je bezig met het opknappen van meubels of het maken van mooie bloemstukken. Helaas zijn de meeste hobby’s niet goedkoop. DIY lijkt vaak voordelig, maar uiteindelijk heb je vaak best wat spulletjes nodig. Wil jij graag aan de slag met DIYs, maar wil je ook besparen? Dat doe je met deze 5 tips!

1. Bespaar op printkosten

Veel DIYs gebruiken een printer. Afbeeldingen, teksten of modellen kun je gemakkelijk uitprinten. Dat betekent automatisch ook dat je regelmatig de cartridges moet vervangen. En dat kan best prijzig zijn! Het printen met een maandabonnement is meestal een stuk goedkoper. Je kunt dan voor een klein bedrag een vast aantal prints per maand maken. Is de cartridge bijna leeg, dan krijg je kosteloos een nieuwe cartridge thuisgestuurd.

2. Maak gebruik van sale-winkels

Er zijn winkels die voortdurend in sale zijn. Dat zijn bijvoorbeeld winkels die grote partijen inkopen en deze goedkoop weer doorverkopen. Elke binnenstad heeft wel zo’n soort winkel. Daar vind je vaak verrassende spulletjes voor een klein bedrag. Het is vele malen goedkoper dan een hobbywinkel. Al heeft het als nadeel dat ze geen vaste voorraad hebben en je dus niet altijd alles kunt vinden wat je nodig hebt.

3. Gebruik goedkoop basismateriaal

Bekijk welk materiaal je het meest gebruikt bij je hobby. DIYs gebruiken bijvoorbeeld vaak papier als basis. Je hoeft dan niet perse in een hobbywinkel het duurste papier aan te schaffen. Kijk gewoon naar de dikte van het papier en de juiste kleur en koop of bestel de goedkoopste versie. Ga je aan de slag met grote klussen? Zoek dan naar voordelig gereedschap en kies goedkoop materiaal. Je vindt veel goedkope aanbiedingen op internet, maar ook in bepaalde winkels kun je goedkope spullen vinden. Let wel een beetje op de kwaliteit, want met name gereedschap is dan vaak van te slechte kwaliteit en moet dan snel weer vervangen worden.

4. Ga regelmatig naar de kringloop

Welke hobby je ook hebt, de kringloop is een goede plaats om rond te snuffelen. Er kan zomaar ineens een nieuwe partij binnen zijn met precies de spulletjes die jij zoekt. Leuke decoraties, mooie meubels die opgeknapt kunnen worden, boekjes met hobby instructies; de kringloop heeft vaak verrassend veel spulletjes.

5. Check marktplaats en andere tweedehands websites

Er zijn in Nederland duizenden mensen met dezelfde hobby. Er zijn dan ook dagelijks mensen die besluiten een hobby te beëindigen en de spulletjes weg te doen. Die belanden dan vaak op een tweedehands website, zoals marktplaats. Je kunt door er regelmatig rond te kijken best leuke deals vinden. Het is belangrijk om het een beetje in de gaten te houden, want als je er op tijd bij bent kun je de leukste dingen vinden voor je hobby. Blijf wel goed opletten of je deze spulletjes ook echt nodig hebt, want je kunt behoorlijk hebberig worden als je alle mooie advertenties ziet. 

DIYs zijn ontzettend leuk om te doen. Of je nu van kleine of grote projecten houdt: er is altijd genoeg inspiratie te vinden. Wel is het verstandig om te kijken of het goedkoper kan. Tenslotte is het leven al duur genoeg, dus is het fijn als je geld kunt besparen op je hobby. Met deze 5 tips kom je goedkoper aan je materiaal, waardoor je met een gerust hart aan de slag kunt gaan.


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Diamond painting maken is de hobby voor 2022, lees hier waarom >
Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Zo geef je je huis eenvoudig een make-over >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
De leukste fotowand ideeën >
Je huis minimalistisch herinrichten met deze tips! >
Waarom het nu de tijd is om lekker te gaan klussen aan huis >

Terug naar overzicht >>