arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Interview met BN'ers » Regina Romeijn

Interview

Regina Romeijn

Interview metRegina Romeijn

Wie wonen hier:Regina Romeijn (35) tv-presentatrice, Erdem (38), dochter Bardot (7 maanden).
Waar:sinds drie jaar in een nieuw, begane grond appartement in Amsterdam Oud-West.
Woonstijl:modern, licht, met veel details en karakteristieke items.
Favoriete woonwinkels:Kroes Interieur in Zoeterwoude Rijndijk. Een aanrader omdat ze alles mooie designmerken kunnen leveren, tegen scherpe prijzen.

Vertel even iets over je huis.

“Ons Amsterdamse appartement is drie jaar geleden casco opgeleverd en Erdem en ik hebben het volledig zelf ingericht. Daar hebben we ons behoorlijk intensief mee bezig gehouden. Onze stijl? Die is modern, met eigen ontwerpen en vintagedesign.”

Onze stijl…dus jullie zitten helemaal op een lijn?

“Eigenlijk niet. Erdem houdt van strak, ik van gezellig. Maar samen komen we altijd tot een prima compromis. Hij wilde een strakke, leren bank. Ik had wel zo’n gezellige, hoek-loungebank gewild. Maar ik ben me gaan oriënteren en kwam dit mooie, bruinleren exemplaar tegen. Vervolgens ga ik dan wel weer op zoek naar een grote kelim voor op de grond en zoek ik nu twee vintage fauteuils. Om het wat kleuriger te maken. Maar er staat niets in huis, waar een van ons tweeën niet blij mee is.”

Hoe kom je aan een tafel van achthonderdvijftig kilo?

“En hij is ook nog eens vijf meter lang! Heerlijk, want zo kunnen er veel mensen aanschuiven. We zijn naar de houthandel gegaan, hebben een mooie boom uitgezocht en zijn vervolgens op zoek gegaan naar een timmerman die er een tafel van kon maken. We houden van aparte items. Zoals de lampen aan de muur in de eethoek. Dat zijn deksel van gaarkeukens. Erdem woonde een tijdje antikraak in een bejaardenhuis, die deksels heeft hij meegenomen. We hebben ze in de muur gefreesd, licht in aangebracht en nu hebben we superoriginele lampen!”

Hebben jullie veel veranderd aan het casco appartement?

“We hebben zelf een keuken en badkamer geplaatst. En die lelijke nieuwbouwdeuren met bovenraampje vervangen door bamboedeuren van 2.70 meter hoog. Die hoge deuren had ik jaren geleden bij een aflevering van Het Blok gezien. Ik heb de producent gebeld en hij wist meteen waar ik het over had, want hij had ze zelf ook nagemaakt.”

Prachtige keuken trouwens!

“Mooi hé, daar zijn we erg blij mee. Hij is gemaakt van gevelplaten. Een paar jaar geleden had Minotti op de Woonbeurs zijn stand met dat materiaal bekleed. Mijn vriend wilde dat voor de keuken. Wij zijn naar de fabrikant van dat materiaal in België gereden en uitgelegd wat we wilden. De platen werden op maat gezaagd en bij ons afgeleverd.”

En er zelf een keuken van gemaakt?

“Nee, wel de indeling bedacht. De keuken is gemaakt door Frans Pahlplatz van Eginstill. Ik was vooraf bang dat het te veel gevelplaat zou worden, maar het resultaat is mooi. Hij heeft eigenlijk alles in ons huis gemaakt, ook de witte boekenkast. Ik ben gek op boeken, maar het wordt al snel zo rommelig in een kast. Ik heb het ontwerp getekend en aan Frans uitgelegd wat ik bedoelde. Hij is aan de slag gegaan en nu vind ik het echt prachtige elementen in onze kamer geworden, bijna kunst.”

Is er ook nog iets waar je minder blij mee bent?

“De badkamer. Die hebben we, omdat er geen daglicht binnenkomt, licht van kleur gehouden. Witte voegen, lichte tegels, ook op de grond. Dat doe ik nooit meer. Hoe poetserig je ook bent, het oogt nooit echt schoon. Hij is ook te klein. We hadden bij de verbouwing meteen een muur moeten uitbreken. Zonde, denk ik nu.”

(Fotografie: Jantien de Bood)


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Annette Gerritsen >
Jet Sol >
Jennifer Ewbank >
Marit van Bohemen >
Helen en Frank de Boer >
Fatima Moreira de Melo >
Dyanne Beekman >

Terug naar overzicht >>