Home > Binnenkijkers > Modern > Mix van hout en nieuw

Binnenkijkenbij Lena en Casper

 
 

“Ik vind geen geluk, maar ik creëer mijn geluk”: met dit motto in haar hoofd gaf Lena haar nieuwbouwhuis een persoonlijke touch. Samen met haar man Casper koos ze voor een mix van nieuwe en oude meubels in oude en nieuwe stijlen.

‘Bij de inrichting hebben we bewust gekozen voor meubels die tegen een stootje kunnen. Meubels worden juist mooier met een aantal krassen erop. We wilden graag een witte bank maar waren bang dat die snel vies zou worden. Het werd uiteindelijk een witte leren bank. Deze bank is afwasbaar, zodat kleine vieze handafdrukjes er makkelijk afgepoetst kunnen worden.

Rustige sfeer

Ik koos er bewust voor om de accessoires wat hoger, aan de muur, te hangen zodat de kinderen er geen last van hebben. Ik was altijd best van de potjes en prulletjes in huis maar in dit huis hoeft dat niet meer. Ik voel me veel prettiger bij deze rustige sfeer. Ik besteed mijn tijd eerlijk gezegd ook liever aan mijn kinderen dan aan het afstoffen van potjes en vaasjes. Zowel groot als klein voelt zich thuis in dit huis.

Zwart wit en hout

In de woonkamer kunnen we ontspannen onderuit hangen en is veel ruimte voor onze jongens om te spelen, zonder dat ze de hele tijd voorzichtig hoeven te zijn. Dat vind ik belangrijk. Alle ruimtes in huis worden met elkaar verbonden door het thema zwart-wit-grijs in combinatie met hout. Dit zorgt voor rust en harmonie.’

‘We zijn blij dat we het huis vroeg in het bouwproces hebben gekocht. Dit betekende dat we in staat waren om een aantal wijzigingen aan te brengen, voordat het huis klaar was. Zo kregen we alles precies zoals we wilden. We kozen voor een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Ook besloten we extra verlichting te laten instaleren, zoals de lampen in het plafond. Licht is cruciaal in een ruimte. Je kunt nog zo veel aandacht besteden aan de indeling, het soort meubels of kunst aan de muur, als je het niet ziet dan doet het niets voor je huis. Nadat ik me kort had verdiept in de do’s and dont’s van de verlichting kwam ik uiteindelijk toch bij een woonprofessional en specialist in verlichting terecht. Samen met hem maakten we een lichtplan op maat en daar heb ik geen seconde spijt van gehad.’

fmj_lene_s_29
 
 
 
fmj_lene_s_27
 
 
 
fmj_lene_s_21
 
 
 
fmj_lene_s_56
 
 
 
fmj_lene_s_57
 
 
 
fmj_lene_s_58
 
 
 
fmj_lene_s_51
 
 
 
fmj_lene_s_52
 
 
 
fmj_lene_s_53
 
 
 
fmj_lene_s_54
 
 
 
fmj_lene_s_47
 
 
 
fmj_lene_s_48
 
 
 
fmj_lene_s_55
 
 
 
fmj_lene_s_49
 
 
 
fmj_lene_s_50
 
 
 
fmj_lene_s_44
 
 
 
fmj_lene_s_45
 
 
 
fmj_lene_s_46
 
 
 
fmj_lene_s_41
 
 
 
fmj_lene_s_43
 
 
 
fmj_lene_s_37
 
 
 
fmj_lene_s_38
 
 
 
fmj_lene_s_34
 
 
 
fmj_lene_s_35
 
 
 
fmj_lene_s_36
 
 
 
fmj_lene_s_30
 
 
 
fmj_lene_s_31
 
 
 
fmj_lene_s_33
 
 
 
fmj_lene_s_26
 
 
 
fmj_lene_s_28
 
 
 
fmj_lene_s_23
 
 
 
fmj_lene_s_25
 
 
 
fmj_lene_s_20
 
 
 
fmj_lene_s_22
 
 
 
fmj_lene_s_16
 
 
 
fmj_lene_s_17
 
 
 
fmj_lene_s_18
 
 
 
fmj_lene_s_19
 
 
 
fmj_lene_s_12
 
 
 
fmj_lene_s_13
 
 
 
fmj_lene_s_08
 
 
 
fmj_lene_s_10
 
 
 
fmj_lene_s_11
 
 
 
fmj_lene_s_05
 
 
 
fmj_lene_s_06
 
 
 
fmj_lene_s_07
 
 
 
fmj_lene_s_01
 
 
 
fmj_lene_s_02
 
 
 
fmj_lene_s_03
 
 
 
fmj_lene_s_59
 
 
 
Reageer