arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Deens » Binnenkijken bij Femke en Flavio in Zunderdorp

Binnenkijken

bij Femke en Flavio

Deens wonen in een boerderij

In de grote zithoek stonden vroeger de paarden van de brandweer. Verschillende kleden en kussens maken ere en fijne relaxzone van. De kleden komen van Ikea, de kussens van Xenos, Hema en Ikea en de plaids van de Blokker. De houten kisten kreeg Femke van haar vader.

De kandelaar in oosterse stijl komt van Loods 5. Femke: “Het gaat mij om de juiste mix van stijlen. En dat groeit. Zilverkleurige accessoires geven het interieur een beetje luxe.”

Fotoboeken

Femke:”Ik heb iets met fotoboeken. Mijn foto’s zijn nog niet allemaal ingeplakt maar er wordt aan gewerkt.” De lange houten tafel en de klepbank komen uit Frankrijk maar warden gekocht bij Van Dijk en Co. Femke zette de meubels opnieuw in de matte lak. De bistrostoeltjes lagen letterlijk voor het oprapen in de tuin van een vorige woning. De booglamp kocht Femke bij Dom.

De oude solex staat als een kunstobject in de ruimte. Dingen staan al snel mooi in dit huis. De hoge plafonds en grote witte muren geven iets museaals. De trap naar de vide waar de slaapkamer is. Onder de trap een oude driewieler. Het oude schooltafeltje doet dienst als tekenplek voor Rocco.

Industrieel karakter met warmte

De stationsklokken en grote ventilator accentueren het industriele karakter van de ruimte. In combinatie met de kleden en houten accenten krijgt de ruimte toch warmte en intimiteit. Er zijn alleen maar dakramen waardoor het daglicht heel mooi naar binnenvalt. Femke; “Er is hier geen uitzicht naar buiten alleen richting de wolken. Daardoor kun je wel fijn fantaseren. Dat je waar dan ook woont, want het zou overall kunnen zijn. Midden in de weilanden bijvoorbeeld. Ik ben opgegroeid op Texel en houd erg van de natuur dus dat stel ik me graag voor. Je hoort de stad hier helemaal niet, terwijl we toch in hartje Jordaan wonen.”

De dieren zijn heel belangrijk en verdienen een eigen royale plek. Femke en Flavio konden de aziatische vitrinekast overnemen van kennissen. Een ereplaatst voor hun bonte verzameling herinneringen. Kat Pom in de mand van bananenbladeren, gekocht bij de dierenwinkel. “Die mand zou er eigenlijk ook in een grote mensen versie moeten zijn.” Over het bistrostoeltje de paardrijspullen van Femke. De bakfiets van Femke en Flavio voor de ingang van het huis. De badkamer. Boven het bad een raampje van glastegels om daglicht binnen te krijgen.

Marktplaats

De houten werktafel is van Ikea. Het oude fornuis werd gekocht via Marktplaats. Flavio bouwde de keuken zelf met hulp van wat handige vrienden. De handgevormde Mexicaanse tegels bestelde ze bij tegelhandel Wout. Het meeste servies is meegenomen uit Frankrijk. De lamp komt van Ikea.

Femke:”Het franse landelijke hebben we in huis gehaald omdat we regelmatig weekendjes naar de Ardennen gaan en die sfeer een beetje wilden meenemen.

De roze sprei komt van Ikea. De gehaakte sprei is een oud exemplaar van de Hema. De slaapkamer bidet toegang tot het grote zelfgebouwde dakterras.

Marktplaats

Femke: “ Dit huis is nooit af en dat is meteen de charme ervan. Het is geen showroom en dat past ook niet bij ons. We moeten wel gemakkelijk kunnen leven.” De trots van Femke en Flavio is toch wel het dakterras wat ze zelf bouwden. Rond elk van de 5 dakramen maakten zee en frame waarop je een lattenbodem kunt uitrollen. Een voorbeeld van slim ruimtegebruik.Vanaf het loungebed genieten we van het prachtige uitzicht over de Jordaan.”


Reageer

Lees ook:

Wonen in een voormalige kerk >
Binnenkijken bij Janine >
Binnenkijken bij Jacob en Janne >
Binnenkijken bij Nilla en Jonas in Delft >
Binnenkijken bij Marjolein en Ruud in Harderwijk >
Binnenkijken bij Emma en Beau >

Terug naar overzicht >>