arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Deens » Binnenkijken bij Emma en Beau

Binnenkijken

bij Emma en Beau

Wonen in pastelkleuren

Jullie wonen in een oud huis. Waar zie je dat aan?

Bijvoorbeeld aan de prachtige oude ramen en deuren maar ook aan de oorspronkelijke houten vloer.

Geen nieuwbouwhuis voor jullie?

Wij hebben vóór deze woning in een nieuwbouwhuis gewoond. Hier waren we niet gelukkig. De omgeving en het huis zelf, het inspireerde ons totaal niet. Nieuwbouw is niet voor ons gebouwd. Geef ons maar een huis waar de emotie in de loop der tijd in is gaan zitten. De muren van ons huis zijn honderd jaar oud en dat zie je op bepaalde plekken. Dat vind ik juist mooi.

Hoe heb je jullie huis persoonlijk gemaakt?

Ik ben opgegroeid in een huis waar kunst, muziek en literatuur een belangrijke rol speelden. Ik wil dat ook graag aan mijn kinderen doorgeven. We hebben bijvoorbeeld veel muziekinstrumenten in huis, dat maakt ons huis persoonlijk.

Midden in de eetkamer staat een grote eettafel van Ikea die Emma zelf wit heeft geverfd. De witte stoelen van Charles & Ray Eames zijn een huwelijkscadeau. Aan de muur hangen witte kastjes van Ikea. “Het zijn eigenlijk keukenkastjes maar in plaats van hoog plaatsten we ze juist laag zodat er een dressoir ontstond. We zijn er elke dag nog blij mee want we kunnen er heel veel spullen in kwijt.”

“Muziek speelt een belangrijke rol in ons leven. De muziekinstallatie heeft dan ook een prominente plek gekregen in onze woonkamer. De oude schoolposter met de vogels hebben we op een rommelmarkt gekocht. De stoel is van Charles & Ray Eames.”

“De bank en de tafel zijn van Ikea. De kussens zijn zacht, poederig en vrouwelijk maar het grote formaat geeft de bank wel extra pit. De bruine poef is van Muij en de schommelstoel van Charles & Ray Eames.”

De inbouwkast werd vervangen door een losse vitrinekast en crème witte koelkast van Gorenje. De zwarte kinderstoel is van Ikea. De lamp is van Flos.

De houten vloer in de kinderkamer is mintgroen geschilderd. “Ik heb ooit ergens gelezen dat kinderen gelukkig worden van de kleur mintgroen. Ik weet niet of het echt zo is maar ik heb het altijd onthouden.”

De houten vloer in het huis onderging een grondige metamorfose. Bloed zweet en tranen heeft het bewerken van de vloer ons gekost. Na het schuren en behandelen gaven we elke kamer een eigen vloerkleur. Zo werd de vloer in de gang zwart, in de kinderkamer mintgroen en in de rest van het huis wit. “We hadden geen knieën meer over na deze klus. Toch zijn we er nu heel blij mee.”


Reageer

Lees ook:

Wonen in een voormalige kerk >
Binnenkijken bij Janine >
Binnenkijken bij Jacob en Janne >
Binnenkijken bij Femke en Flavio in Zunderdorp >
Binnenkijken bij Nilla en Jonas in Delft >
Binnenkijken bij Marjolein en Ruud in Harderwijk >

Terug naar overzicht >>